Зворотній зв'язок:

Не можете знайти те, що вам потрібно? Запитайте в нас!

Запитати

Коли замовник — просто подарунок для сеошника: агрокейс

08.07.2019
3015

КЕЙС ПРОСУВАННЯ САЙТУ З ПРОДАЖУ ПОСІВНОГО МАТЕРІАЛУ

Цей кейс був би значно інформативнішим, якби можна було показати вам сайт замовника й поетапну роботу над ним. Але навіть без точних ілюстрацій очевидно, що роботу для просування сайту здійснили грандіозну. І насамперед тому, що замовник оцінив силу слова й дуже серйозно підійшов до підготовки експертного контенту.

У підготовці контенту брали участь SEO-фахівці компанії «СПРАВА» з докладними технічними завданнями для кожної сторінки, копірайтери та власне експерти-агрономи. Тому інформацію на сторінках сайту пошукові системи оцінили дуже високо: оптимізація + бездоганний контент = високі позиції..

Але почнемо з початку.

Наш замовник виробляє й продає насіння польових культур української та іноземної селекції, гумат калію, мікродобрива, засоби захисту рослин. Свою продукцію він реалізує в Україні.

У грудні 2017 року він звернувся до нас із таким завданням:

  • Підвищити позиції до топ-1, топ-3 і відповідно збільшити органічний трафік і продажі із сайту.

Сайт був незручним з погляду користувача, і паралельно з оптимізацією потрібно було суттєво попрацювати над цим боком проекту — підтягнути юзабіліті.

Особливої уваги варто було надати насінню соняшнику, оскільки сьогодні цей напрям найбільш конкурентний в аграрній галузі.

Специфіка роботи з проектом:

  • Амбітні цілі: потрібно нарощувати органіку й значно підвищити продажі із сайту. До початку робіт сайт відігравав більше інформаційну роль.
  • Потрібно було зайняти високі позиції за некомерційними запитам, іншими словами, увірватися до першої п'ятірки видачі й конкурувати з розкрученими інформаційними ресурсами, як-от «Вікіпедія», прайс-агрегатори, інформаційні агросайти.

Тому зосередитися вирішили на розширенні структури сайту, створенні унікальних інформативних тематичних лонгрідів, розміщенні графічного контенту й відеоматеріалів.

Перевагами проекту були:

  1. висока експертність контенту, максимально розкриті теми;
  2. високі показники швидкості завантаження сайту.

ПОЧАЛИ ТРАДИЦІЙНО — З ПЛАНУ ДІЙ

  1. Внутрішня оптимізація сайту під обговорені пошукові запити.
  2. Усунення технічних помилок, які впливали на роботу сайту.
  3. Поступове нарощування маси посилань.
  4. Допрацювання юзабіліті сайту..
  5. Наповнення сторінок максимально релевантним, якісним контентом.

Виглядає план доволі реалістично, але для опрацювання кожного пункту потрібні були сильна команда з боку компанії «СПРАВА» і готовність замовника надати експертний контент. Цей кейс — більше про контент. Тому з нього й почнемо.

Робота над контентом сайту

Насамперед потрібно було переробити контент на основних і посадкових сторінках сайту. Тут є дуже важливий нюанс, про який ми хочемо розповісти нинішнім і майбутнім клієнтам.

Важлива справжня експертиза! Ваша. Не рерайтинг статей, які є в Інтернеті. Не кілька сухих стислих абзаців. Якщо ви займаєтеся улюбленою справою й маєте злагоджену, давно сформовану команду, то джерелом цієї експертизи можете бути лише ви самі й ваші люди.

Дуже важливо цілковито розкривати тему. Жоден копірайтер не зробить цього за вас! Віддати на аутсорс і скласти руки в очікуванні, можливо, і спокійніше. Але якщо ви візьмете участь у створенні контенту для власного сайту, то результат буде приголомшливим.

Що зробили фахівці компанії «СПРАВА»?

Проаналізували нішу й склали контент-план для написання статей потрібної тематики. Основний акцент зробили на тому, що кожен матеріал має бути доступним і зрозумілим і для досвідчених аграріїв, і для новачків у цій галузі, і навіть для просто випадкових відвідувачів сайту. І настільки вичерпним, щоб слугувати універсальною інструкцією під час саджання, вирощування, удобрювання врожаю. Аж до інформації про те, яку харчову й медичну цінність має насіння. Саме такі тексти стають першими у видачі Google і «Яндекса».

У ТЗ на тексти було завдання — указати переваги й недоліки того чи іншого сорту насіння, особливості дозрівання, технологію вирощування, розповісти, які добрива оптимальні для того чи іншого сорту. Пояснити про стійкість до хвороб, розповісти про боротьбу зі шкідниками, особливості вирощування різних сортів залежно від регіону висівання.

Під час складання контент-плану взяли до уваги LSI-слова — для максимального охоплення аудиторії та завдяки НЧ-запитам.

LSI абревіатура від latent semantic indexing, що в перекладі з англійської мови означає «латентне семантичне індексування».

За цим методом копірайтери пишуть тексти, які допомагають пошуковим системам визначити, наскільки повно відповідає (є релевантним) цей текст запиту.

Якщо пошукова машина переконалася в актуальності, корисності й достовірності вашої статті, то саме її вона й пропонуватиме за запитом. Іншими словами, такі статті частіше потрапляють до топу видачі «Яндекса» та Google.

НЧ – низькочастотний. Такі запити мають вузьку спрямованість відповідно до тематики.

Що зробив замовник проекту?

Допоміг потоваришувати копірайтерам та агрономам. Одні за планом детально розпитували інших про все за пунктами для кожної статті кожної сторінки сайту. Потім писали й редагували тексти з огляду на ключі, правильні заголовки й підзаголовки.

Забігаючи наперед, можна впевнено сказати, що результат цієї роботи — різке зниження відсотка відмов із сайту.

Крім інформаційних статей, разом опрацювали всі сторінки товарів:

  • Зробили докладний опис характеристик сортів насіння.
  • Розміщували фото- й відеоматеріали, які надав замовник.
  • Поряд з кожним сортом насіння вивели супутні товари (добрива, ЗЗР, застосовні до цього сорту), товари з подібними характеристика, раніше переглянуті товари. Це сприяло збільшенню середнього чека замовлення приблизно в 1,5 разу.

Для нових ключових запитів і текстів за ними суттєво розширили структуру сайту.

ХРОНОЛОГІЯ РОБОТИ КОМАНДИ

Основні роботи:

  1. Здійснили ретельний аналіз аудиторії та її інформаційних потреб та проаналізували ефективність сайту.
  2. Створили семантичне ядро.
  3. Попрацювали над внутрішньою та зовнішньою оптимізацією сайту.
  4. Проаналізували й потім відкоригували юзабіліті сайту для ПК та мобільної версії сайту.
  5. Налаштували систему аналітики.

Додаткові роботи над проектом:

  1. Для збільшення CTR пропрацювали привабливість і клікабельність сніпета. Ось як вони виглядають нині для товарів:

    збільшення CTR сніпета для сторінок товарів

    Для сторінок категорій:

    збільшення CTR сніпета для сторінок категорій
  2. На сторінках категорій розмістили блоки з відгуками, перевагами роботи з цією компанією, інформацію про оплату й доставляння, перелічили дійсних партнерів компанії. Це було зроблено для підвищення інформативності сторінок, щоб людині не треба було уточнювати, що там з доставлянням, переходячи на іншу сторінку. І елементи довіри відіграють дійсно велику роль. Люди читають відгуки й бачать, що компанії можна довіряти.

    Як видно зі статистки, це вплинуло на різкий стрибок у позиціях і відвідуваності сайту в січні-лютому 2019 року.

    відвідуваності сайту користувачів із пошукових систем

ПІДСУМКИ РОБОТИ З ПРОСУВАННЯ МАГАЗИНУ

Тут статистика й скріншоти — найбільш красномовний доказ того, що стратегію оптимізації було вибрано правильно. Порівняйте, наприклад, грудень 2017 року і грудень 2018 року.

порівняння кількості відвідувачів сайту за грудень 2017 року і грудень 2018 року.

У цифрах:

кількость відвідувачів сайту у цифрах за грудень 2017 року і грудень 2018 року.

У грудні 2017 р. трафік з органіки — 9 181, у грудні 2018 р. — 19 451, тобто трафік збільшився на 111%.

Загальний результат — зростання трафіку з грудня 2017 р. по травень 2019 р.

кейс: зростання трафіку агросайту з грудня 2017 р. по травень 2019 р

Динаміка зміни кількості користувачів на місяць за 18 місяців співпраці з грудня 2017 р. по травень 2019 р., з відображенням частини органіки

Динаміка зміни кількості користувачів на місяць за 18 місяців співпраці

Динаміка в кількості користувачів на день у грудні 2017 р. (на старті співпраці) і нині (травень 2019 р.)

Знизився показник відмов.

зниження показнику відмов

Під час роботи з проектом важливо, щоб і замовник, і виконавець чітко розуміли цілі й те, наскільки вони досяжні. Не менш важливий складник — залучення замовника до процесу роботи над сайтом, адже яким би «крутим» не був залучений SEO-фахівець, бізнес замовника ніхто не знає й не знатиме краще, ніж сам замовник. Тому ідеальний варіант — коли замовник самостійно готує контент для сайту (не без допомоги фахівця, звісно). Завдання фахівця — проаналізувати, продумати структуру й дати чітке завдання щодо побудови та наповнення посадкової сторінки сайту. Це ідеальна стратегія для SEO просування сайту сільгосп товарів.

Працювати не замість, а разом — це девіз компанії «СПРАВА». А ви згодні?

Усі ми чудово розуміємо, що минули ті часи, коли достатньо було лише оптимізувати тексти під ключові слова. Адже статті на сайті слугують не тільки для цього, але і є одним зі способів:

  • бути корисним для користувача — розповісти про компанію, її переваги, пропоновану продукцію;
  • продемонструвати свою експертність з того чи іншого питання: чому варто купувати цей товар, а не інший, у чому його переваги, чи підійде він саме вам, з якими проблемами/складнощами ви можете зіткнутися під час його використання та як їх уникнути;
  • показати, що компанії можна довіряти;
  • і надати відповіді на багато інших запитань.

До слова про запитання. Є такі, які покупці часто ставлять офлайн, бо не знаходять відповідей на сайті. А хтось, не знайшовши відповіді, і зовсім пройде повз. Ось і підказка, і відповідь на запитання «Чого хочуть покупці?». Запишіть їх, дайте розгорнуті відповіді й розмістіть на сайті. І результат не змусить на себе чекати. Ви побачите, що кількість дзвінків і заявок із сайту значно збільшиться.

Працюйте над сайтом, працюйте над контентом, використовуйте максимум своїх можливостей!!!

Команда «СПРАВА»

Хочу представити всіх, хто працював над цим проектом:

менеджер проекту — Марія Павлюченко;

SEO-спеціаліст — Ольга Даньковська;

керівник SEO-відділу — Тетяна Жевега;

link-менеджер — Анастасія Топольська;

CEO ТМ «Справа» — Наталія Процюк.

Автор
Марія Павлюченко

керівник відділу з роботи з клієнтами в ТМ «Справа»

Команда

seo - Ольга Даньковская
дизайнер - Віталій Кухар
супровід - Лєнара Козакова

Отримайте спеціальну пропозицію для вашого сайту!
Ми піклуємося про збільшення ваших продажів в інтернеті :)
Згорнути карту
Показати карту