Зворотній зв'язок:

Не можете знайти те, що вам потрібно? Запитайте в нас!

Запитати

Change or die - замітки з iForum 2018

27.04.2018
1831

Change or die - саме тему цього виступу з iForum я хочу винести в заголовок. Щоразу після цієї it-тусовки розпалюються дебати було корисно чи ні, що було так і що не так. По суті в світі, який постійно змінюється, важливо весь час встигати вникати в зміни і застосовувати, встигати брати знання і впроваджувати. І ця конференція ще одна можливість отримати і нові ідеї, і нові знайомства.

У квітні 2018 команда ТМ Справа відвідала 10-й Український форум інтернет-діячів. За даними організаторів, форум зібрав понад 12 тис. людей, кілька потоків і десятки доповідачів. Звичайно, 20 хвилин на доповідь мало для топових, харизматичних спікерів і іноді занадто багато для інших.

Ділюся найцікавішим що встигла почути, відчути і зрозуміти саме з потоку інтернет-маркетингу.

Найбільш цікаві виступи у спікерів, які були самі собою і реально вкладали цінність в свої доповіді, а реклама себе і своїх продуктів була вже потім.

  • Ваше взаємодія з клієнтами починається не з моменту коли вам подзвонили/ звернулися/ приїхали, а з моменту коли про вас згадали! Що подумає про вас покупець? Чи зрозуміло як дістатися, як припаркуватися, що можна очікувати ... і це все до звернення.
  • Все тією ж епічною помилкою маркетологів залишається відсутність стратегії і наявність ідеї про "чарівну пігулку". Немає однакового сценарію просування, що підходить всім видам бізнесу. Начебто скільки про це вже сказано, але раз з цього починається одна з доповідей, значить зусилля по досягненню чарівництва не вичерпуються. І це актуально не тільки для маркетологів, а й для керівників - шукайте унікальності, фішки в своєму бізнесі, можливості як це подати!
  • Вартість рекламних кампаній зросла - в пошуку на 40%, в Facebook в 2 рази. Тому, якщо ви плануєте в плані продаж + 30%, то рекламний бюджет повинен бути більший хоча б в 2 рази з огляду на зростання вартості реклами.
  • Вкладайте частина бюджету в експерименти.
  • Весь час оновлюємо досвід, не звикаємо та не розслабляємося. Якщо робити як раніше, то буде вести до втрачених можливостей.
  • Світ став прозорим. І коли компанія замовляє просування бренду, то люди будуть дивитися на власника - транслює він ті ж цінності, що показуються в рекламі компанії. Якщо так - повірять!
  • Вкладайтесь в контент, в його різноманітність. Не просто розкажіть які класні і надійні замки в дверях, що ви пропонуєте, а замовте анімацію - покажіть ще як працює продукт.
  • Шукайте у себе на сайті те, що можна і потрібно поліпшити і весь час допрацьовуйте. Чи є у вас зрозуміле повідомлення після відправки замовлення що буде далі і чого чекати покупцеві? Може після відправки заявки покупець залишається в невіданні (а чи відправилось взагалі замовлення) або ж бачить шаблонну фразу "Спасибі, ми вам передзвонимо" (вже добре що є, але не викликає довіри).
  • Якщо на сайті майже все треба переробляти, то варто задуматися - може існуючий сайт відправити "в морг" і зробити з нуля відразу як треба.

Можливо, будь-який з цих пунктів здасться банальністю. Якщо у вас ідеальний варіант на сайті і в маркетингу - то ви праві. Якщо немає - то можна почати застосовувати і виправляти.

І, звичайно, будь-який захід, це розвіртуалізація, нові знайомства та емоції. Це можливість поспілкуватися наживо, поговорити ще, обмінятися враженнями і стати емоційно ближче.

Отримайте спеціальну пропозицію для вашого сайту!
Ми піклуємося про збільшення ваших продажів в інтернеті :)
Згорнути карту
Показати карту