Зворотній зв'язок:

Не можете знайти те, що вам потрібно? Запитайте в нас!

Запитати

Скільки коштує створення сайту в 2024?

22.11.2023
1829
Від чого залежить вартість розробки сайту в 2024?

Сайт – це проект, що має власну спрямованість, певний функціонал, дизайн тощо. Вартість створення сайту формується виходячи з купи критеріїв. Існує безліч виконавців, готових взятися за розробку вашого сайту. Однак, порівнюючи різних виконавців, помічаєш колосальну різницю у вартості одного і того ж проекту. 

Стартова ціна створення сайту може починатись навіть зі $100 і закінчуватися космічними значеннями.

Насамперед така різниця в ціні пов'язана з рівнем кваліфікації спеціалістів та тим, якій продукт ви отримаєте по факту розробки. 

Другим аспектом ціноутворення є кількість та вартість застосованих інструментів розробки та ведення проекту. До інструменту належить не тільки ПК, а й ПЗ: операційна система, графічні редактори, система управління проектами, редактори коду та інше програмне забезпечення.

Третім фактором є точність первинного опису проекту, оскільки одні й ті самі завдання можна реалізувати різним способом, що може значно вплинути на бюджет. Тому для більш точного розрахунку вашого проекту намагайтеся вказати якнайбільше деталей або зверніться до фахівців для написання технічного завдання на проект.

Перш ніж замовляти сайт рекомендуємо прочитати цю статтю. У ній ми розповімо про ціноутворення, етапи розробки, додаткові опції та допоможемо визначити вартість вашого сайту.

Етапи розробки сайту що впливають на формування вартості

Для того, щоб визначити вартість сайту необхідно розуміти з яких етапів і видів робіт складається процес створення сайту. Підсумкова вартість визначається обсягами робіт, які виконані спеціалістами, що своєю чергою конвертується у години витрачені на розробку.

Крім суто створення сайту, необхідно також скористатися послугами хостинг-провайдера для розміщення вашого ресурсу в мережі. Для цього необхідно орендувати доменне ім'я та місце на хостингу.

Аналіз ніші бізнесу та розробка стратегії

Якщо ви замовляєте створення веб-сайту у професійної компанії, вони повинні спочатку проаналізувати вашу галузь, щоб точно знати, як ваш ресурс має виглядати для досягнення поставленої мети.

Також цей етап розробки дозволяє зрозуміти, які елементи та функціонал необхідні і від чого можна відмовитися. Дослідження ринку, ЦА та конкурентного середовища допоможуть створити сайт, який буде зручним для користувачів, забезпечить високу конверсію та буде кращим, ніж у конкурентів.

Розробка технічного завдання

Технічне завдання – це документ, що складається разом із клієнтом. Він включає детальні характеристики ресурсу:

  • Побажання щодо дизайну (оформлення, кольорова гама, застосування фірмового стилю або його розробка, співвідношення графічних елементів до текстових);
  • Семантичне ядро;
  • Структура сайту, навігація, кількість сторінок, категорій, блоків;
  • Функціонал сайту (тільки стандартний або розробка додаткових модулів, докладний їх опис та цілі);

Технічне завдання – це основа, на яку покладається кожен спеціаліст розробки. Воно коригується та правиться доти, доки замовник надасть згоду та підпише документ. Тільки після цього проект перетворюється на стадію створення.

Розробка інтерфейсу (UI / UX дизайн)

Професійний веб-дизайн також важливий, як і код без помилок, оскільки перші враження від сайту пов'язані саме з ним. Однак UX/UI дизайнери працюють не тільки над візуальною складовою майбутнього сайту, але також над його зручністю використання та функціями.

Їхня робота полягає у визначенні цільової аудиторії, переваг, аналізі конкурентів, виявленні всього шляху взаємодії користувача з сайтом, створенні прототипів для забезпечення професійного відображення веб-сайту на різних пристроях, а не тільки в ПК версії.

В межах етапу розробки інтерфейсу проводяться наступні роботи: 

  • Обговорення інтерфейсу. Оцінка та аналіз прикладів гарних робіт та сайтів конкурентів, побудова структуру, підбір та узгодження теми дизайну.
  • Створення технічного завдання на розробку макетів Головної сторінки та типових сторінок (за потребою). Обирається стиль, палітра кольорів, форма і дизайн всіх компонентів з урахуванням корпоративної стилістики, а потім оцінюється загальний вигляд сторінки.
  • Підготовка матеріалів (фото, тексти, логотип тощо);
  • Розробка, узгодження і впровадження макету. Створення прототипів сторінок – наближений до реальності варіант зовнішнього вигляду графічного інтерфейсу користувача.

Проєкт (прототип) сайту являє собою дизайн-макет у форматі FIG, SKETCH або PSD на якому зображений фінальний інтерфейс сайту.

Вартість робіт за цим напрямом варіюється в залежності від рівня виконавця та його досвіду, а також кількості типових сторінок. Таким чином, вартість робіт дизайну пропорційна рівню та обсягу робіт.

Ціна і етапи верстки та інтеграції з CMS

Готові макети відправляються верстальникам та програмістам. Основне завдання яких – забезпечити коректну роботу сайту для всіх браузерів та мобільних пристроїв. 

Верстка включає наступні етапи:

  • Front-End розробка.

Процес кодування макетів дизайну за допомогою мов розмітки HTML, CSS та JavaScript. Розробники створюють структуру, вставляють графічні елементи та налаштовують візуальне оформлення. Важливим аспектом фронтенд-розробки є створення адаптивного дизайну, який дозволяє сайту коректно відображатись на різних пристроях та екранах. Також на цьому етапі впроваджуються інтерактивні елементи, такі як меню, форми та слайдери. Остаточна вартість роботи з front-end розробки сайту залежить від його адаптивності та складності. В основному час виконання даного етапу розробки варіюється від 120 до 600 годин, а ціна варіюється в межах від $1800 до $15000.

  • Back-End розробка

Етап, на якому створюється серверна логіка та база даних, які забезпечують функціональність сайту. Розробники вибирають мову програмування, наприклад PHP, Python або Ruby, та фреймворк для більш ефективної роботи. Вони реалізують функціональність: обробку форм, авторизацію користувачів, взаємодію з базою даних. Бекенд-розробка також включає тестування та налагодження функціональності, щоб переконатися в її правильній роботі.

Існують різні технології, які можуть бути залучені в розробці серверної частини, і кількість годин може різнитися залежно від складності сайту і кількості функцій. Проте при середній годинній ставці backend-розробників від 120 годин, витрати на розробку Back-end можуть змінюватись у межах від $4000 до $25000 і вище.

За допомогою інтеграції з CMS створюється весь вміст сайту та керуванням ним. Завдяки простій адмін-панелі Sprava CMS вам не доведеться щоразу зв'язуватися з командою розробників, коли буде потреба внести зміни на сайті (наприклад, текст, змінити відео або фото). 

Наповнення сайту контентом та ціна створення

На цьому етапі розробляється контент-план, створюється унікальний контент, а потім на сайт завантажуються тексти, картинки, відеоматеріали тощо. Також важливо не забувати, щоб сайт був максимально ефективним, треба якісно підійти до створення контенту, а це може спричинити додаткові витрати:

Послуга Ціна
Мультимедійні матеріали від $8 до $250
Копірайтинг від $8 / 1000 символів
Наповнення контентом від $20 / год

 

Перевірка і тестування нового сайту

Найважливішу роль у процесі створення сайту відіграє тестування продукту. Розробники проводять тестування та налагодження, щоб перевірити працездатність та коректність функціональності нового ресурсу. Вони перевіряють на різних пристроях і браузерах, щоб переконатися, що сайт виглядає і функціонує однаково добре в усіх умовах. Якщо виникають помилки чи несправності, розробники їх виправляють та проводять додаткові тести. Також на цьому етапі покращують юзабіліті сайту та виправляють виявлені проблеми.

Запуск та оптимізація розробленого сайту під ключ

Етап запуску та оптимізації є останнім етапом у процесі створення сайту. На цьому етапі він готується до публікації та налаштування для забезпечення його ефективної роботи та задоволення потреб користувачів.

Основні етапи запуску містять:

  • Розміщення сайту на хостингу чи сервері. Програмісти завантажують файли сайту на вибраний хостинг-провайдер і налаштовують з'єднання з базою даних.
  • Налаштування DNS та доменного імені. Для доступу до вашого сайту за доменним ім'ям необхідно налаштувати DNS (Domain Name System).
  • Встановлення аналітичних інструментів. Для відстеження трафіку та поведінки користувачів на вашому сайті встановіть аналітичні інструменти, такі як Google Analytics. Ці інструменти надають корисну інформацію про кількість відвідувачів, їх джерела, взаємодію з сайтом та інші метрики. 
  • Оптимізація швидкості завантаження сторінок. Є важливим аспектом успішного проекту. Програмісти проводять оптимізацію коду, зображень, стилів та скриптів, щоб прискорити завантаження сторінок. Швидке завантаження сторінок покращує досвід користувача і впливає на ранжування сайту в пошукових системах. 
  • Оптимізація SEO-параметрів. Без добре оптимізованого веб-сайту неможливо вивести його на високі позиції в результатах пошуку та зробити так, щоб його помітили потенційні отримувачі. Щонайменше, необхідно провести базову SEO-оптимізацію для подальшого просування в пошукових системах: розподіл ваги сторінок, оптимізація зображень, заповнення meta-даних.

Етап запуску та оптимізації є завершальним етапом розробки, але важливо пам'ятати, що сайт вимагає постійної підтримки, оновлення та оптимізації для забезпечення його успішної роботи протягом усього його існування.

Процес створення сайту не обмежується його запуском. Важливий етап - його подальша підтримка та ефективне просування сайту. Потрібно регулярно оновлювати контент та функціональність, моніторити роботу та аналізувати дані про відвідуваність та поведінку користувачів. Реагувати на зворотний зв'язок користувачів та вносити необхідні зміни. Також потрібно продовжувати розвивати сайт, враховуючи зміни у вимогах та технологіях. Можна додавати нові функції, покращувати наявні, оптимізувати продуктивність та забезпечувати безпеку сайту. Регулярне оновлення та підтримка допомагають зберегти актуальність та конкурентоспроможність вашого проекту.

Скільки коштує створення сайту залежно від типу в 2024?

Від задач та мети, яка стоїть перед створенням сайту залежить і скільки на ньому буде сторінок, і які вони будуть. Чим їх більше і чим нестандартніша у них функціональність, тим дорожче коштуватиме розробка.

Вартість розробки Landing Page (односторінковий сайт)

Landing page – це односторінковий сайт, який має на меті продати товар чи послугу, мотивувати до цільової дії. Він максимально концентрує увагу відвідувача на пропозиції, показує вигоди, цінності та переваги, підводить до того, щоб зробити замовлення, підписатись, зареєструватися тощо.

Лендінг також можна зробити самостійно, використовуючи конструктор, але функціонал його буде дуже обмежений. Якщо вам необхідні конверсії та вирішення бізнес-завдань, лендінг краще замовити у спеціалістів.

Landing page від $600 від 1 тижня
  • Аналіз бізнесу та продукта
  • Аналіз цільової аудиторії
  • Створення структури сторінки
  • Написання ТЗ на розробку та наповнення
  • Верстка та наповнення
  • Налаштування аналітики
  • Запуск та тестування

 

Вартість створення сайту-візитки або особистого сайту

Такий сайт зазвичай містить від 10 сторінок, на яких розповідається про компанію, послуги та продукцію. Через нього можна зв'язатися з менеджером, переглянути розташування офісу, прочитати новини компанії чи корисні статті.

На підставі сайту-візитки потенційні клієнти оцінюють саму компанію, її рівень, а також роблять висновок, чи вона відповідає певним очікуванням. Тому сайт повинен мати адаптивний дизайн, єдиний корпоративний стиль, зручну структуру, якісний контент.

Він ідеально підходить для всіх видів творчості – копірайтерів, продюсерів, фотографів, дизайнерів, співаків.

Сайт-візитка від $1000 від 2 тижнів
  • Аналіз бізнесу та продукту
  • Аналіз цільової аудиторії
  • Створення структури сайту та функціоналу
  • Написання ТЗ на розробку та наповнення
  • Створення дизайну та фірмового стилю
  • Верстка та наповнення
  • Налаштування аналітики
  • Запуск та тестування

 

Вартість розробки комерційного сайту (інтернет-магазину)

Сайт, що дозволяє відвідувачам здійснювати покупки онлайн, найвигідніший інструмент для онлайн-бізнесу. Завдяки такому сайту можна вести свій бізнес у всьому світі. Але створення інтернет-магазину відрізняється від інших видів ресурсів, оскільки його функціонал значно складніший. Він включає безліч елементів: головну сторінку, кошик, категорії та розділи, картки товарів. Крім цього потрібно передбачити онлайн-оплату, можливість залишати відгуки, реєстрацію користувачів, пошук за каталогом, фільтри тощо. Тому і часу, і виконавців на розробку інтернет-магазину потрібно більше.

Також при розробці комерційного сайту варто враховувати SEO-вимоги та тренди, адже це одна з найбільш конкурентних ніш на ринку.

Комерційний сайт від $4000 від 5 тижнів
  • Аналіз бізнесу та продукту
  • Аналіз цільової аудиторії
  • Створення структури сайту та функціоналу
  • Створення структури інтеграцій модулів та додаткових сервісів
  • Написання ТЗ на розробку та наповнення
  • Створення дизайну та фірмового стилю
  • Верстка та наповнення
  • Налаштування аналітики
  • Запуск та тестування

 

Скільки коштує сайт залежно від способу створення та технологій?

Щоб створити сайт існує безліч варіантів. Є сайти, які можна розгорнути за 2 години без навичок програмування, а є ті, для яких потрібно наймати цілу команду розробників. Кожна технологія може підійти до одного проекту, але не підійти для іншого. 

Створення сайту на конструкторі, ціна та переваги

Завдяки конструктору власники бізнесів можуть отримати свої сайти без навичок програмування, але варто звернути увагу, що такі платформи обмежені за функціоналом. Шляхом цих рішень можна розробити свій Landing Page або корпоративний сайт.

Серед найпопулярніших конструкторів, що мають багато покрокових гайдів, інструкцій можна виділити:

  • Wix
  • Weebly
  • Prom

До переваг сайту на конструкторі можна віднести достатньо швидке розгортання сайту - за кілька годин. Варто лише оплатити хостинг та доменне ім'я. Компанія-розробник надає 24/7 підтримку. Але головним недоліком сайтів створених на конструкторі є те, що ці сайти досить важко просувати через SEO.

Сайт на WIX від $100/на рік
Сайт на Weebly від $120/на рік
Сайт на Prom 5900 грн/рік

 

Створення сайту на WordPress, ціна та переваги

Ця готова CMS-платформа, за допомогою якої можна розробити ecommerce та корпоративні сайти і яка адаптується до будь-яких завдань. За допомогою платформи можна створити онлайн-магазин, особистий блог тощо. WordPress має зручну систему внесення правок. Особливість програми в тому, що тут все влаштовано у вигляді блоків, тобто ви можете редагувати окремі складові вашого сайту, переміщувати їх як ви вважаєте за потрібне. Платформа має багато плагінів, за допомогою яких можна швидко та ефективно просунути веб-ресурс. Окрім доповнень щодо SEO-просування, тут є й плагіни для аналітики, соціальних мереж, реклами та ін.

Переваги Недоліки
  • Великий асортимент готових шаблонів
  • Можливість безкоштовно завантажити CMS та шаблони
  • Швидка установка
  • Можливість завантажити доповнення та розширення (плагіни)
  • Зрозуміла та проста адміністративна панель
  • Можливість змінювати код шаблону.
  • Невеликий набір базових можливостей
  • Низька швидкість завантаження сайту
  • Відчутне навантаження на сервер
  • Велика кількість неякісно зроблених тем та розширень з помилками
  • Дублювання зображень та сторінок
  • Вразлива до зломів

 

Ця платформа не підходить для розробки складних функціональних продуктів, оскільки деякий функціонал буде вкрай важко реалізувати або навіть неможливо.

Сайт на WP від $500

 

Створення сайту на OpenCart, ціна та переваги

OpenCart є готовим коробковим рішенням для онлайн-торгівлі. Інтернет-магазин на даній системі відрізняється багатофункціональністю та орієнтацією на електронну комерцію, а тому підійде для бізнесу різного рівня.

Переваги Недоліки
  • Відкритий код для розширення функціонала
  • Зручна та продуктивна для SEO
  • Інтегровані платіжні системи та системи доставки
  • Звітність
  • Проблеми з ЛЗУ
  • Проблема з кодом 404
  • Проблеми з індексацією віддалених сторінок
  • Не до кінця налагоджена робота з SEO

 

OpenCart - непоганий майданчик для малого та середнього бізнесу, який не потребує величезних зусиль в адмініструванні та технічній підтримці.

Сайт на OpenCart від $500

 

Створення сайту на Sprava CMS, ціна та переваги

Рекомендуємо розробку сайту будь-якого типу на власній CMS. Легка в адмініструванні, надійна система з низькою ймовірністю зламування, з максимальною відповідністю вимогам пошукових систем. Наша CMS платформа, орієнтована, як на прості рішення, так і на сайти електронної комерції. Система також  відрізняється простотою та мультифункціональністю.

Переваги Недоліки
  • Відкритий код для розширення функціонала
  • Зручна та продуктивна для SEO інструментів
  • Адаптивна під різнотипові завдання
  • інтеграція з усіма платіжними системами
  • Багатофункціональна та мультимовна
  • Проста навігація та зручний кошик
  • Висока швидкість завантаження
 

 

Але сама основна перевага CMS SPRAVA – максимальна адаптація під цілі та задачі проекту. 

Сайт на CMS SPRAVA від $2600

 

Додаткові витрати на створення сайту

Крім основних витрат на розробку сайту, є обов'язкові додаткові витрати, які також необхідно враховувати. 

Доменне ім'я

Вибір імені для вашого інтернет-ресурсу є дуже важливим, тому що люди будуть по ньому вас шукати. Тому переконайтеся, що це стосується вашого бренду та галузі, в якій ви розвиваєте. Реєстрація доменне ім'я проводиться на спеціальних сервісах. Вартість домену сайту починається від $5 до $150 на рік.

Хостинг

Простір хостингу – це місце, де зберігається сайт і обрати невірний хостинг — це отримати неприємності: повільний сайт, мало місця на диску (тому не можна розмістити, наприклад, багато контенту, фото або відео на сайті) тощо. Тому варто переконатися, що ви вибрали стабільний хостинг. Вартість хостингу починається від $60 до $300 на рік.

SSL-сертифікат

SSL-сертифікат - це безпека веб-сайту. Google офіційно додав SSL-сертифікат (зі сторінками HTTPS) до своїх рекомендацій, що є фактором позиціонування сторінки. Якщо не вирішити це питання, користувачі не заходитимуть на ваш сайт, тому що не вважатимуть його безпечним і надійним. Зазвичай вартість сертифіката варіюється від $4 до $50 на рік.

Технічна підтримка сайту

Після створення веб-сайту ваші витрати на цьому не закінчуються. Досить важливою складовою є його подальший постпродакшн. До технічної підтримки та обслуговування сайту можна віднести наступне:

  • Контроль технічної частини сайту, перевірка та усунення помилок;
  • Оновлення системи, резервні копії та оновлення плагінів;
  • Оновлення контенту (фото, відео, текст);
  • SEO-просування та реклама інтернет-ресурсу.

Обслуговування сайту немає фіксованих тарифів, оскільки може включати різний набір послуг.

Якісно створимо сайту під ключ від Sprava Agency

Хороший сайт – це потужний інструмент для розвитку вашого бізнесу, що здатний розширити клієнтську базу та збільшити продажі. У такі інструменти необхідно постійно інвестувати. 

Діапазон цін на якісну розробку веб-ресурсу практично не має обмежень. Вартість сайту під ключ залежить насамперед від ваших потреб та цілей. Але варто мати на увазі, що занадто дешеві послуги можуть негативно позначитися на готовому проекті та призведуть до додаткових витрат.

Якщо вам потрібен якісний, SEO-підготовлений сайт за адекватною ціною, до ваших послуг фахівці компанії Справа. Дізнатися вартість розробки сайту  ви можете звернувшись до нашого консультанта, залишивши особисті дані або зателефонувавши.

Отримайте спеціальну пропозицію для вашого сайту!
Ми піклуємося про збільшення ваших продажів в інтернеті :)
Згорнути карту
Показати карту