Зворотній зв'язок:

Не можете знайти те, що вам потрібно? Запитайте в нас!

Запитати

Фактори ранжування в локальному пошуку

04.10.2023
2744

Все, на чому потрібно зосередитися, щоб успішно ранжуватись у 2023 році!

Переклад статті Даррена Шоу, орігінал тут.

Вступ та аналітика

Щорічний звіт Local Search Ranking Factors був розроблений Девідом Мімом у 2008 році і перейнятий Дарреном Шоу у 2017 році. Цей звіт є основним ресурсом в галузі для розуміння того, як зайняти місце в локальній видачі Google.

Презентуємо вам результати опитування з факторів ранжування в локальному пошуку у 2023 році! Щороку я проводжу опитування в багатьох темах з провідними експертами з локального SEO, щоб визначити, що працює на ранжування та конверсії в локальному SEO, а що ні.

Що таке фактори ранжування Google?

Опитування 2023 року мало 149 потенційних факторів, які, за думкою експертів з локального пошуку, Google може використовувати для ранжування бізнесу у Local pack/finder/maps та в локальній органічній видачі. У нас немає спеціального доступу до внутрішніх процесів алгоритму локального пошуку Google. Ці фактори базуються на більш ніж десятирічному аналізі, досвіді, дослідженнях та місцевих експертах, які перевіряють свої гіпотези щодо конкретних сигналів, які Google використовує для оцінки та ранжування бізнесу. Однак, фактори у верхній частині списку, безумовно, мають найбільш значний вплив на ранжування, на основі спостережень експертів, які оптимізують бізнес для ранжування в локальній пошуковій видачі.

Відео-звіт

Подивіться відео, щоб ознайомитись з ключовими моментами та висновками Даррена з цьогорічного опитування.

 

Групи факторів ранжування в локальному пошуку

Окремі фактори можна згрупувати наступним чином:

  • Сигнали Google Business Profile (далі - GBP). Близькість, категорії, ключові слова в назві бізнесу тощо.
  • Внутрішні сигнали (on-page). Наявність NAP (назва, адреса, номер телефону), ключові слова в тегу заголовка, авторитет домену і т.д. 
  • Відгуки від першої та третьої сторін, кількість та швидкість відгуків тощо.
  • Посилання. Якірний текст, кількість та авторитетність посилань на домен тощо.
  • Поведінкові сигнали. CTR, час перебування на сайті, відповідь на CTA (кліки) тощо.
  • Сигнали цитування. Локація, розміщення інформації про NAP (назва компанії , адреса, телефон), обʼєм цитувань тощо.
  • Персоналізація. Історія пошуку, локація пошуку, пристрій і т.д.

Вагомість груп факторів ранжування в локальному пошуку у 2023

Учасників опитування просять оцінити вагомість атрибутів Google для кожної групи факторів рейтингу в алгоритмі локального пошуку як для Local pack/finder, так і для локальної органічної видачі. Дані агрегуються в діаграмі нижче, щоб дати вам повну картину щодо важливості кожної групи сигналів.

 
фактори ранжування в локальному пошуку 2023
фактори ранжування в локальному пошуку Google
 
Зміни (з часом)

Наведена нижче діаграма показує, як думки експертів з локального пошуку щодо цих груп змістилися за останні 5 випусків дослідження (Local pack/finder).

Цього року ми бачимо падіння сигналів GBP та сигналів посилань. Ці відсотки відійшли до внутрішніх (on-page) та поведінкових сигналів, що є точним перерозподілом, який відображає поточний стан локального пошуку.

Експерти з локального пошуку у 2023 році інвестують більше часу і ресурсів на контент веб-сайту, бо ця робота покращує Local pack/finder і локальну органічну видачу.

Вони також покращують GBP, щоб підвищити поведінкові сигнали, що надає додаткову перевагу для поліпшених конверсій.

Сигнали персоналізації зросли з 4% до 6%, та не варто зациклюватися на цьому. Персоналізація завжди буде грати невелику роль в результатах пошуку, і ви не можете нічого зробити, щоб контролювати її, тому можна проігнорувати цю групу.

Нове у 2023

Змінена структура опитування

У попередні роки учасники вибирали свої топ-20 факторів, а потім сортували їх у порядку важливості. Цей метод - неідеальний, тому що вони могли вибрати лише 20 факторів, і повинні були приймати рішення про те, які фактори були більш важливими, ніж інші, що в кінцевому підсумку було дещо довільним, особливо після топ-10.

Цього року учасникам було запропоновано призначити оцінку від 0 до 5 всім 149 факторам. Це дасть нам інформацію про вплив всіх потенційних факторів на ранжування та конверсії, а не тільки топ-20 найбільш поширених факторів.

З таким комплексним набором даних в цьому році, ми зробили повний список факторів і їх оцінки доступні для вас для перегляду (і навіть пошуку) в таблицях нижче.

 
фактори ранжування локального SEO

Міфи локального SEO

Оскільки автори тепер оцінюють кожен фактор, не було необхідності просити їх спеціально відібрати фактори, які, на їхню думку, є міфами локального SEO. Фактори, які отримали найменшу кількість очок, природно, підуть на дно і складуть новий список «міфів», або, принаймні, факторів, які, за думкою більшості експертів, не мають великий вплив на ранжування.

Це ідеально, тому що фактори ранжування в локальному пошуку — це опитування думок, а не фактів, бо іноді деякі практики знають щось, чого інші з нас не знають. Цей новий формат дозволяє нам побачити, що деякі з експертів вважають, що фактор може мати принаймні певний вплив на ранжування, однак невеликий.

Нові питання та секції

1. Фактори ризику призупинення

Опитування завжди мало розділ негативних факторів ранжування, але Ян Гілберт розумно вказав, що деякі з факторів у цьому списку будуть більш відповідним чином класифіковані як ризики призупинення, а не фактори, які можуть завдати шкоди вашому ранжуванню. Це чудова ідея, тому в розділі «Негативні фактори» я попросив учасників оцінити кожен шкідливий фактор з точки зору негативного впливу на ранжування та ризику призупинення.

Тепер ви можете побачити список факторів, через які найбільш імовірно ваш GBP буде призупинено.

2. Фактори Local Services Ads

Оскільки Local Services Ads продовжують набувати популярності та розширюватися до нових категорій, люди хочуть знати, як покращити ранжування в цій цінній каруселі місцевих бізнес-оголошень. Я запитав учасників, чи вони працюють над Local Services Ads для свого клієнта, і якщо так, то що вони вважають найважливішими факторами ранжування.

Потім я проаналізував їхні відповіді й підрахував кількість згадок про кожен фактор. Ця нова таблиця може виступати як контрольний список для оптимізації видимості в Local Services Ads pack.

3. Як фахівці локального SEO використовують AI

З моменту появи ChatGPT в грудні 2022 року маркетинговий світ став використовувати цей інструмент для допомоги в SEO задачах. Я запитав експертів з локального SEO, як вони використовують інструменти AI у своїй практиці, і звів їх відповіді в просту таблицю для вас.

Фактори ранжування: які зміни відбулись у 2023 році

Що нового і вартого уваги у 2023 році? Які фактори зросли у важливості, а які зменшилися?

Нові фактори

Щороку я видаляю старі фактори, перейменовую деякі фактори, та додаю нові. Більшість нових факторів, які я додав цього року, отримали не надто високий бал, але кілька з них потрапили в топ-30:

1. #13 - Тривалий потік відгуків з плином часу (не сплески)

Складно повірити, що я не мав цього фактора в попередніх виданнях опитування. Він має багато сенсу. Думка тут полягає в тому, що ви не хочете отримати сплеск в 100+ відгуків і на цьому все. Бізнес, який регулярно отримує відгуки, посилає Google правильні сигнали про те, що це живий і активний бізнес, який все ще цікавий публіці.

Висновок полягає в тому, щоб ніколи не перестати просити відгуки. Набуття відгуків має стати інтегрованою і постійною частиною вашої маркетингової стратегії.

2. #24 - Внутрішні перелінковки на цільову сторінку GBP з інших сторінок веб-сайту

Цільова сторінка GBP — це будь-яка сторінка, на яку ви посилаєтеся в полі «вебсайт». Для більшості підприємств це домашня сторінка, але для підприємств з декількома локаціями це часто локальна сторінка.

Висновок тут полягає в тому, щоб створити авторитет ваших локальних сторінок за допомогою внутрішньої перелінковки. Ми говоримо про посилання в межах контенту ваших сторінок, а не про основну навігацію, бічну панель або футер.

Фактори, що набули вагомості

1. Близькість до користувача

260% підняття по рейтингу з #36 до #10

Зростання важливості цього фактора, ймовірно, є відповіддю на оновлення «Vicinity», яке відбулося ближче до кінця 2021 року, після того, як вийшло останнє опитування. У цьому оновленні Google зменшив радіус, в межах якого компанії можуть ранжуватись, і в порівнянні з пошуковими термінами, які включають назву міста, ми бачимо, що центроїд відіграє більш важливу роль.

2. Кількість вхідних посилань на URL-адресу цільової сторінки GBP з локальних доменів

257% підняття по рейтингу з #75 до #21

У той час як посилання в цілому йдуть на спад, цей фактор на підйомі. Експерти з локального SEO знають, що не авторитет домену джерела посилань має значення, а локальна релевантність і галузева актуальність посилань, які дійсно ведуть до підвищення позицій.

3. ООкрема сторінка для кожної послуги

186% підняття по рейтингу з #40 до #14

Увага: вже 2023 рік. Якщо ви досі не створили на своєму сайті сторінку для кожної послуги, яку ви пропонуєте, то зробіть це негайно, або найміть когось, хто зробить це за вас.

4. Видалення спам-розсилок через боротьбу зі спамом

100% підняття по рейтингу з #10 до #5

Я хочу відкликати цей фактор, тому що я не думаю, що ця тактика насправді зросла в важливості або цінності. Я думаю, що ми спостерігаємо цей зріст через нову структуру опитування. У попередні роки ця тактика не входила до топ-20 з усіх відборів експертів, але цього року були відзначені всі фактори. На питання «який ранжувальний вплив має боротьба зі спамом?» учасники, зрозуміло, надали йому високу оцінку, тому що вплив на ранжування є значним, але тільки тоді, коли він працює. Ми виявили, що боротьба зі спамом зараз не ефективніша, ніж будь-коли. Докладніше про це можна дізнатися з коментарів Аллі Марґесон у розділі «Q&A з експертами».

Фактори, що втратили вагомість

1. Посилання

Деякі з найбільших спадів відбулися у фактору посилань. Це перегукується з тенденцією, яку ми спостерігаємо цього року, зі спадом груп факторів посилань, вказаних на початку цієї статті.

  • Якість/Авторитет вхідних посилань на домен 213% спад з #8 до #25
  • Авторитет домену сайту 243% спад з #21 до #72
  • Авторитет URL цільової сторінки GBP 344% спад з #18 до #80

2. Ключові слова в Native Google Reviews 278% спад з #9 до #34

Цей спад, ймовірно, викликаний недавніми дослідженнями Sterling Sky, які показують, що ключові слова у відгуках, здається, мають менший вплив на ранжування, ніж ми думали. Хоча це корисні дані, мій особистий погляд полягає в тому, що ви все ще можете заохочувати використання ключових слів в оглядах, оскільки:

  • Вони впливають на обґрунтування відгуків, які корисні для конверсій.
  • Вони можуть викликати Place Topics, які також сприяють конверсіям.
  • Вони можуть допомогти з конверсіями, коли потенційні клієнти переглядають відгуки, шукаючи саму послугу і що люди говорять про неї.
    • Ми маємо лише цей тест, який вказує на те, що вони не мають великого впливу на ранжування. Цей фактор вимагає більше тестування.

3. Відповіді власників

Два фактори різко впали в рейтингу цього року більш ніж на 100%.

  • Ключові слова у відповідях власників на відгуки 107% спад з #71 до #147
  • Наявність відповідей власників на більшість відгуків 102% спад з #55 до #111

Відповідь власника на відгуки ніколи не впливала на ранжування та перенасичення ключових слів у вашій відповіді на відгук також не допомагає. Але ви все одно повинні реагувати на кожен відгук, оскільки це безумовно позитивно впливає на ваші конверсії.

Це лише основні моменти, які я виділив, але це величезне опитування з великою кількістю даних, тому я впевнений, що можливо пропустив деякі речі. Будь ласка, ознайомтеся з даними нижче і дайте знати, якщо ви знайдете щось цікаве!

Величезне спасибі всім експертам з локального SEO, які знайшли час, щоб завершити це опитування і поділитися своїми знаннями з SEO-спільнотою.

Фактори ранжування Local pack/finder

Ось всі фактори ранжування, які оцінюються учасниками за їх вплив на ранжування в local pack/finder.

 
групи факторів ранжування в локальному пошуку 2023
фактори ранжування в органіці
 

Фактори ранжування в органіці

Ось всі фактори ранжування, оцінені учасниками за їх вплив на локальне органічне ранжування.

Фактори конверсії

Ранжування важливе, але ви також повинні думати про те, як ваша веб-присутність (GBP, сайт тощо) перетворює відвідувачів в клієнтів. Ваше повідомлення має відгук? Ви дали їм привід вибрати свій бізнес серед десятків інших варіантів?

Ось всі фактори ранжування, які оцінюються учасниками за їх вплив на конверсії.

 
фактори ранжування конверсії
фактори ранжування, міфи локального SEO
 

Міфи локального SEO

Це фактори, які набрали найменшу кількість балів. Іншими словами, це фактори, які, на думку більшості учасників, не впливають на ранжування взагалі.

Негативні фактори

Намагайтесь уникнути цих проблем у вашій роботі з локальним SEO.

 
негативні фактори ранжування
фактори ризику призупинення
 
Фактори ризику призупинення

Це фактори, які, швидше за все, припинять роботу вашого Google Business Profile.

Фактори Local Services Ads

Local Services Ads — це новий тип оголошення від Google, який відображається у верхній частині результатів пошуку для деяких галузей у деяких містах. Ви повинні заплатити, щоб ваш бізнес був вказаний в цій каруселі локальних бізнес-оголошень, але ви все ще конкуруєте за топ-розміщення в цьому блоці з іншими підприємствами у вашому місті.

Ось фактори, які, здається, мають найбільший вплив на ранжування в цьому блоці.

 
фактори Local Services Ads
 

Як фахівці з локального SEO використовують AI

Я запитав учасників, як вони використовують AI для локального SEO зібрав відповіді в цю таблицю для вас.

Експерти-учасники

Нижче наведені дивовижні учасники опитування цього року. Ці практики локального SEO є кращими та найяскравішими в галузі. Вони є цифровими маркетологами, які виконують роботу, тестують теорії, досліджують, пишуть і говорять про те, що дає їх клієнтам ранжування в топі локальних результатів Google.

Q&A з експертами - розбираємо фактори ранжування Local SEO

1. Як ви використовуєте AI-інструменти для локального SEO (якщо взагалі користуєтесь)?

Аллі Марґесон:

Ми використовуємо AI-інструмент для генерації відгуків, які ми схвалюємо або редагуємо та публікуємо безпосередньо в Google Business Profile. Хоча ми використовували Vision AI, щоб показати компаніям здатність Google розуміти фотографії, генерація зображень AI все ще є жахливою. Ми експериментували зі створенням контенту з AI, хоча все це вимагає ретельного редагування місцевим SEO-експертом. (І ChatGPT — мій улюблений спосіб створення складних формул Google Sheets для деяких наших ресурсів управління проєктами!)

Аманда Джордан:

Створення структурованого коду даних, відповіді на відгуки та загальний контент про місцеві памʼятки

Ендрю Шотленд:

Ми розгортаємо наші перші локальні сторінки за допомогою AI для клієнта з декількома розташуваннями. Ідея полягає в тому, щоб навчити нашу AI модель на найкращих сторінках конкурентів для своїх ринків у поєднанні з даними, які ми зібрали від менеджерів. Тому ми не автоматизуємо все. І у нас є люди, редактори, які перевіряють всі копірайти. Ми досить впевнені, що ці сторінки будуть добре працювати, тому що у них буде найкраще з обох світів (human та AI), щоб зробити їх максимально корисними, а також дозволить нам масштабувати їх відносно недорого.

Енді Сімпсон:

Це все ще в новинку як для наших фахівців, так і для авторів контенту. Ми розглядаємо способи використання AI як інструменту, щоб допомогти у наших процесах, а не як повну заміну.

Бен Фішер:

Я думаю, що кожен, хто хоче професійно використовувати AI, повинен бути обережним. AI корисний для ідей. Технологія може допомогти з письменницьким блоком або деякими легкими дослідженнями. Все, що виробляє AI, може бути фактично некоректним або плагіатом, тому редактори та фактчекери — це мастхев. При цьому, через те, що використання AI збільшується, ці фактори можуть зменшитись або зовсім зникнути. За цим треба стежити. Врешті решт, я прогнозую, що ми побачимо кілька нових професій, таких як AI SEO Оптимізація, AI Редактор і Фактчекер, SEO Techincal Prompt-фахівець.

Блейк Денман:

Ми використовували деякі інструменти, щоб допомогти у створенні постів для GBP та швидкого створення контенту. З великим сплеском інтересу до ChatGPT, ми починаємо вивчати способи, як його використати, щоб спростити інші аспекти агентства.

Брендон Шмідт:

Ми вже використовуємо AI-інструменти для вимірювання розуміння Google зображень, перш ніж використовувати їх онлайн, а також в якості генераторів ідей для контенту та класифікаторів для тексту та ключових слів. Ми завжди оцінюємо AI-інструменти з точки зору, як вони можуть нам допомогти:

  • Краще зрозуміти наміри користувача для ключових слів, пошуків і відгуків.
  • Обробляти великі масиви даних, щоб знайти ідеї, які людина може пропустити.
  • Підтримати наш human-контент та дизайнерську команду шляхом розвантаження завдань, щоб вони могли робити більше того, що їм подобається, та найкращими інструментами.

Браян Барвіг:

Ми використовуємо AI для тестування ідей контенту, створення контент-бріфів, заголовків і мета-описів. Ми використовуємо його тільки в якості допоміжного інструменту, а не для написання всього контенту.

Керрі Хілл:

Ми використовуємо AI для покращення та оптимізації процесів, таких як написання регулярних виразів (regex), переписування тегів заголовків та мета-описів, надання ідей для назв сторінок/блогів та контенту в соціальних мережах

Клер Карлайл:

Я вже деякий час використовую Google’s Cloud Vision API, щоб зрозуміти, що Google «бачить», коли справа доходить до фотографій GBP... це допомогло при діагностиці проблем з постами Google та іншими проблемами завантаження зображень. Я використовувала ChatGPT для генерації деяких ідей для контенту — нічого крім цього.

Колан Нільсен:

Зараз ми просто проводимо тести та експерименти. На цей час у нас близько 10 тестів в процесі.

Дарсі Бурк:

Натхнення. Ми хочемо використовувати силу AI, щоб допомогти нашим копірайтерам створити чудовий контент, а не замінити їх. Будь то запропонувати SEO-френдлі заголовки для постів в блозі або отримати список FAQs для цільової сторінки бізнесу. Ми хочемо допомогти нашим копірайтерам отримати більше вхідних даних, щоб мати можливість створювати цікавий, більш корисний контент.

Даррен Шоу:

Ми відповідаємо на відгуки для всіх наших клієнтів і використовуємо AI інструменти для попереднього написання відповіді, потім редагування і постингу. Економія тонни часу.

Ми експериментуємо з ним, щоб написати контент для клієнтів, але виявляємо, що з перевіркою фактів і редагуванням, це приблизно стільки ж роботи, скільки і написати його з нуля.

Ми також експериментуємо з AI, щоб знайти місцеві та галузеві джерела цитування, спонсорство та інші можливості для link building.

ChatGPT був знахідкою для написання формул електронних таблиць.

Я також використовував його для генерації html/css коду для веб-сторінок.

У наших публікаціях у соціальних мережах ми часто використовуємо AI-інструменти для того, щоб переписати контент, щоб він став цікавішим/захоплюючим. А ще чудово допомагає переписати блок тексту на 240 символів для Twitter.

Дейв Ді Грегоріо:

Для генерації ідеї для контенту, написання заголовків або мета-опису і купи варіантів для мікро розмітки.

Елізабет Ліндер:

В першу чергу як дослідницький інструмент генерування ідей для написання локального контенту. Беремо до уваги влучні теми, щоб потім написати свій контент. Ніколи не копіюємо контент слово в слово!

Елізабет Рул:

Швидке дослідження місцевих пам'яток. Допомога дедуплікації аналогічного контенту. Допомога в описанні послуг і написанні контенту в області відповідної сфери послуг (з тонною редагування від людини).

Грег Гіффорд:

Ми тільки почали грати з ними... дотепер це в основному було для розваг, а також для перевірки точності формул таблиць та регулярних виразів.

Гій Цакалакіс:

Генерація ідей для контенту, підтримка редагування (наприклад, Clearscope), аналіз, дослідження та оптимізація конверсії (тобто боти).

Джейсон Браун:

Ми перевіряємо, чи реальні місцеві відгуки у наших конкурентів, або це фейки.

Джой Гокінс:

Допомога в організації контенту, написання тегів заголовків та додавання ключових слів до контенту. Я також використовую його багато для аналізу ключових слів і щоб знайти НЛП-дружні способи формулювання речей.

Крістал Таінг:

Я експериментував з використанням AI-інструментів, щоб генерувати ідеї для SEO-аудитів, контент для сторінок і постів в соцмережах, відповідати на відгуки тощо. Результати AI-інструментів можуть відрізнятися з точки зору точності та повноти, тому важливо переглянути та перевірити їх, як і будь-який інший тип SEO-досліджень.

Люк Дюран:

  • Аналіз та категоризація ключових слів 
  • Уникнення творчого застою в написанні контенту
  • План пропозицій для сторінок
  • Заголовки тегів та описи

Метт Лакеста:

Зараз ми розробляємо процеси, щоб дослідити таргетинг локалізованих ключових слів на основі регіону та сезонності для деяких вертикалей. Приклад: Для деяких підприємств пошук в Сан-Дієго зовсім відрізняється від пошуку у Північній Дакоті в лютому.

Майк Блюменталь:

Я тільки досліджую їх використання з точки зору маркетингу.

Однією з можливостей, яку я тестую, є використання Google Bard для узагальнення моїх статей для серії пов'язаних твітів для стрічки. Поки що ранні випробування з Bard досить перспективні, але не з іншими інструментами, які я спробував.

Інша — створювати план та пропозиції для довгих постів щодо розміщення контент-маси. 

Нік П'єрно:

  • Чорновий проєкт написання контенту й аналіз
  • Google Таблиці: формули та скрипти
  • Збільшення якості зображення і редагування

Ноа Лернер:

Я починаю використовувати API ChatGPT для того, щоб залишатися в курсі тенденцій. Я глибоко працював з GSC API, і він зайняв більшу частину моїх думок. Справедливо або помилково.

Нягослав Жеков:

Нині не використовую AI-інструменти для локального SEO.

Філ Розек:

У мене є AI помічник, який робить попкорн, котрий я їм, спостерігаючи за тим, як інші люди калічать своє SEO.

Расмус Гіммельструп:

Open AI/ChatGPT... Є елементи AI в інструментах, які я використовую для дослідження ключових слів, контенту та посилань — і я також використовую AI для прогнозного аналізу. Для локального SEO, а також для загального SEO.

Шеррі Бонеллі:

Я використовую AI інструменти, щоб генерувати ідеї та скласти план для контенту.

Сьюзен М. Стауп:

Щоб накидати план контенту та чернетки, які я потім сильно редагую. AI дає мені відмінну відправну точку для створення локального контенту.

Тім Каппер:

Додаткові дослідження і відмінно підходить для FAQ

Тім Калерт:

  • Відповіді на відгуки
  • Створення описів для GBP
  • Створення сервісів і описів продуктів
  • Аналіз локального каталогу
  • Ідеї локального контенту

Тріша Клементс:

AI слід використовувати як ще один інструмент в своєму розпорядженні. Не захоплюйтесь занадто цим трендом, а просто використовуйте його на свою користь. Я люблю використовувати AI як відправну точку при написанні контенту/GBP постів тощо. Таким чином, я не починаю з чистого аркуша. Потім я покращую його і роблю контент своїм. AI точно не слід використовувати «як є» без будь-яких коригувань.

Вілл Скотт:

Переписування бізнес-описів для цитувань.

Ян Гілберт:

  • Генерування ідей для статей 
  • Написання чернеток статей 
  • Переписування контенту
2. Що ви дізналися про локальний пошук, що найбільше здивувало вас за останній рік?

Емі Томан:

Я була здивована, побачивши, скільки компаній в більшості працюють через лістінги в Google, замість використання ширшого списку маркетингових каналів.

Ендрю Шотленд:

Мене це не дуже здивувало, але кількість кліків на вебсайт з GBP явно знижуються для більшості компаній. Google робить все можливе, щоб змусити людей вжити заходів від Google замість того, щоб перейти на ваш вебсайт.

Енді Куіпер:

Що Google Recommended «Сервіси» роблять аж таку різницю (як показують тести).

Енді Сімпсон:

Мене в цій галузі вже нічого не дивує. Так, здивуватися можна, але не бути в шоці.

Бен Фішер:

Згідно з ChatGPT і Bing Chat Geo Tagging насправді працює!!! (Ні, це не так!) Мене продовжує дивувати те, що гіпер локалізовані цитування все ще працюють, їх не надто важко отримати, але вони надзвичайно ефективні. 

Блейк Денман:

Я звинувачую себе в цьому теж, але більшість з нас, роблячи будь-який аналіз SERP, в основному дивляться на результати десктопу, коли ми повинні в першу чергу аналізувати пошукову видачу на мобільних пристроях.

Брендон Шмідт:

Масштаб і вишуканість, з якими спамери атакують екосистему локального SEO. І навіть Google не може нічого з цим зробити.

Браян Барвіг:

Onsite фактори набувають набагато більшого впливу.

Клер Карлайл:

Я була здивована рівнем хвилювання, пов'язаним з ідеями навколо швидких виправлень, легких перемог і уявної магічної тактики — будь то геотегування зображень або використання штучного інтелекту. Для мене — на першому місці продовжують стояти фундаментальні аспекти розвитку бізнесу і відмінний маркетинг.

Колан Нільсен:

Результати пошуку відео Google призводять до великого трафіку, якщо ви знаєте, як його отримати. Особливо для бізнесів у медичній вертикалі. Дерматологи, ЛОРи.. тощо.

Конрад Саам:

Низький поріг кількості відгуків в Google (достатній щоб побачити закон зменшення прибутковості в дії) має місце для підвищення позицій.

Дарсі Бурк:

Вплив, який GBP-спаммінг може мати на бізнес або індустрію. Google має з цим розібратись. Ми не можемо мати цілі галузі, що заповнені спамом, придушуючи законні підприємства. Це неправильно, і це має зупинитись. Нам потрібна спеціальна підтримка, яку вони надають Gmail або іншим своїм службам. Кількість грошей, направлених на ці нелегітимні підприємства, незбагненна.

Даррен Шоу:

Оскільки мені пощастило бути останньою людиною, яка завершила опитування, я мав перевагу бачити пост Джой про послуги, що впливають на ранжування. Який сюрприз! Обожнюю, коли упереджене уявлення про SEO спростовується!

Дейв Ді Грегоріо:

Мабуть, всі є експертами з AI. Це та стандартні послуги насправді можуть вплинути на ранжування.

Девід Мім:

Я бачив деякі докази того, що досвід сторінки, можливо, зіграв роль в оновленні корисного контенту — тобто погано оптимізовані сторінки з точки зору Core Web Vitals розглядаються як некорисні. Я не обов'язково бачу досвід сторінки як позитивний фактор ранжування, але є поріг мінімального життєздатного досвіду сторінки, нижче якого ви не порадієте результатам.

Елізабет Рул:

Я стала GBP Product Expert у 2022 році, і найбільше мене здивувало те, скільки команд людей потрібно, щоб виважено підійти до особливостей GBP, перш ніж вони запустяться або знецінюються. Не існує однієї команди, яка впорається з GBP. Це ТОННА різних команд, які повинні працювати разом, тому підтримка іноді може зайняти стільки часу. Що мене ще більше здивувало — попри всіх цих людей, що працюють над GBP цілими днями, Google все ще не може придумати законні рішення для важливих GBP питань, таких як підроблені відгуки і спам-списки.

Грег Гіффорд:

Що Google дійсно ігнорує відсутність відгуків для малого бізнесу.

Гій Цакалакіс:

Я озирнувся на опитування LSRF (фактори ранжування в локальному пошуку) попередніх років. Найбільше, що мене здивувало, це відсутність монетизації local pack. Я вважаю, що Local Service Ads були великим компромісом, але я знайшов би більше способів платити за видимість у локальному пошуку та  при більшому контролі. Ось де гроші для Google.

Джейсон Браун:

Google любить відгуки від Local Guides більше, ніж звичайних рецензентів.

Джой Гокінс:

Напевно, що стандартні послуги впливають на ранжування в результатах local pack, здивувало мене більше, ніж все інше.

Крістал Таінг:

Дивує, наскільки важливими залишаються основи локального SEO. Попри постійні зміни в поведінці споживачів від багаторічної глобальної пандемії до неймовірних досягнень у пошуку та AI, немає коротшого шляху до основних стратегій базового SEO, які налаштовують підприємства всіх розмірів для сталого успіху.

Люк Дюран:

Попри багато років у SEO-індустрії, я постійно дивуюсь, коли бачу поширену неосвіченість в SEO серед місцевих власників бізнесу і проблеми, з якими вони стикаються при спробі поліпшити свою органічну видимість. Здається, що Google залишає значну прогалину, коли мова йде про допомогу цій групі, якій часто не вистачає ресурсів для наймання SEO-професіоналів або можливості зробити це самостійно.

Метт Лакеста:

Я був здивований тим, як фокус Google на створенні кращого користувацького досвіду вплинув на необхідність унікальних, якісних зображень та відео як частини GBP, а не тільки на їхньому вебсайті. Пророкую, що компанії, які створюють релевантний і якісний візуальний контент, виграють як в local pack, так і в органічних результатах пошуку в наступному році.

Майк Блюменталь:

У деяких недавніх неопублікованих дослідженнях для «пошуку високих інвестицій» ми бачимо, що:

  • користувачі обирають органіку так часто, як і local pack
  • користувачі зазвичай дивляться на три вебсайти в органічних результатах та
  • вони обирають з будь-якого з топ-5 органічних результатів майже однаково

В органічній видачі є набагато більше можливостей для запитів з місцевими намірами, ніж я міг би собі уявити. Це відкриває неймовірні можливості для місцевих ринків.

Ноа Лернер:

Розробка інструментів для боротьби з призупиненням для місць в масштабі є дійсно цікавою проблемою, над якою я сподіваюся попрацювати в наступному році.

Нягослав Жеков:

Я дізнався, як багато з того, що робиться, є результатом чуток, а не покладанням на переконливі докази.

Філ Розек:

Занадто багато, щоб вибрати, але ось 3, які пробилися в топ:

  • Як легко і швидко видалити GBP сторінку, якщо спочатку вставити блокувальник «тимчасово закритий» або «постійно закритий».
  • Наскільки домінуючою може бути неперевірена сторінка GBP, коли локальне SEO бізнесу немає ліміту в бюджетах.
  • Як відносно мало Google Maps анти-спам репортів схвалює Google, навіть коли ви все робите правильно. (Перегляньте мій блог від лютого 2022 року під назвою «Google Maps Spam-Reporting System: The Toilet That Flushes 60% часу (у добрий день)».

І почесне місце: наскільки добре GBP-сторінка може ранжуватись на карті, навіть, з практично нульовим слідом адреси в будь-якому місці онлайн, якщо ви в ніші, де людям насправді байдуже, де ви знаходитесь. Принаймні, для мене це показує, як Google точно знає, де знаходяться приховані адреси SAB, або як адреса та певні налаштування GMB, можливо, просто не мають значення в деяких випадках.

Расмус Гіммельструп:

Конверсії з GBP все ще можуть бути божевільними. Я бачив  великих рітейлерів активних на всіх платних медіа-каналах в онлайн і оффлайн, і при цьому GBP все ще має конверсію близько 20%! Для мене все ще є великим сюрпризом те, що великі рітейлери вкладають так мало часу на локальний пошук. Apple Business Connect від Apple також здивував мене, але я все ще бачу повну цінність цього.

Шеррі Бонеллі:

В Google Business Profile тепер є опція Online Retail (але тільки-онлайн-компаніям НЕ дозволено мати GBP.)

Стефан Сомборак:

Важливість якісного контенту на сайті! Що здивувало мене в GBP — це роль часу. Я виконав роботу для декількох клієнтів 1-3 років тому. (Я спілкуюся з ними і знаю, що вони не активно роблять будь-яке SEO.) Я подивився їх ранжування задля інтересу, і вони покращилися. Я знаю, що є й інші фактори в: Google знаходить додаткові цитування з часом, вони отримують зворотні посилання і згадки бренду органічно, люди взаємодіють з профілем (сигнали користувачів), вони отримують відгуки і т.д. Але всі ці речі відбуваються з часом і допомагають ранжуванню. (Я знаю, що це не так на надзвичайно конкурентних ринках, де стояння на місці вб'є ваш рейтинг.) З іншої точки зору: у мене був клієнт з призупиненим профілем. Ми не могли відновити його, тому створили новий. Ранжування нового профілю було поганим. Клієнт зазнав величезного спаду з часів попереднього профілю. (Висновок: не робіть новий GBP, якщо вас призупиняють. Варто з'ясувати, як відновити призупинений профіль.)

Сьюзен М. Стауп:

Як фотографія у вашому відгуку впливає на те, як високо її показують і як довго.

Тім Каппер:

Наскільки легко використовувати шкідливі правки для повторного призупинення профілів.

Тім Калерт:

Як люди все ще вірять, що геотегування зображень впливає на ранжування в локальному пошуку

Тріша Клементс:

Кількість незатребуваних GBP та місцевих підприємств, які не усвідомлюють важливості цього для свого бізнесу. GBP відіграє таку значну роль у локальному SEO, і підприємства повинні використовувати його повною мірою.

Вілл Скотт:

Унікальність може мати значення при індексації цитувань.

Ян Гілберт:

Великі зміни, здається, приходять швидше, ніж зазвичай. Приклад: Apple Business та ChatGPT.

3. Які стратегії/тактики особливо добре працюють для вас на даний момент?

Еллі Марґесон:

Юридична зміна назви бізнесу або реєстрація DBA, яка включає ключові слова. Створення та оптимізація контенту з міцною структурою внутрішньої перелінковки. Узгодженість з функціями Google Business Profile, які впливають на конверсії, такі як відгуки та пости.

Емі Томан:

Одна річ, яка дійсно допомагає, це активність у лістінгах Google; разом з відгуками, додаванням фотографій і постів, перевіркою послуг все це допомагає отримати видимість.

Ендрю Шотленд:

  • Систематичні рерайти
  • Добре написані шаблони, які можна легко налаштувати для різних гео, продуктів і послуг
  • Видалення локальних сторінок з відсутнім місцевим пошуковим наміром
  • Несамовита праця над внутрішньою перелінковкою

Енді Куіпер:

Йти шляхом чітерства в GBP — добре працює із підтримкою від Google, але не так добре (у багатьох випадках) без їх допомоги.

Енді Сімпсон:

Ми використовуємо кілька методів (я б не назвав їх стратегіями/тактиками), які на цей час дуже добре працюють.

  • jump-links — чудово виглядають в SERP (десктоп та мобайл)
  • Мікророзмітка FAQ — виглядає ще краще в SERP (десктоп та мобайл), дійсно виділяє ваш лістінг особливо на мобільному пристрої або коли ви намагаєтеся конкурувати разом з розширеним сніпетом.
  • Мікророзмітка продукту — мікророзмітка відгуку працювала протягом короткого періоду часу, поки Google не зніс її. Мікророзмітка продукту працює дуже добре. Знову ж таки, ці зірки чудово виглядають в SERP, особливо разом із jump-links/FAQ.
  • Внутрішня перелінковка — від блогів до сторінок і від сторінок до блогів, посилання на те, що актуально і спроба просувати відповідний контент. Використовуйте такі інструменти, як Screaming Frog або Sitebulb і спробуйте інструменти візуалізації сайту, щоб побачити, наскільки добре ваш сайт структурований.

Бен Фішер:

З точки зору органіки — створюйте детальні FAQs (наповненні питаннями та відповідями), регулярно публікуйте в блозі чудовий контент, написаний для користувачів, а не для Google (не тільки контент заради контенту). 

З точки зору локального пошуку — звертайте увагу на всі можливості в GBP, обов'язково заповніть всі блоки, і якщо можливе оновлення (фотографії, пости, Q&A, відгуки), обов'язково приділіть їм активну увагу.

Блейк Денман:

Ніколи не недооцінюйте внутрішню перелінковку, бо вона окупається знову і знову. Ще один момент — це швидкість сайту, ми опублікували кейс в блозі Moz минулого року, показуючи значення, яке вона має на органічний трафік і обʼєм лідів.

Брендон Шмідт:

Цього року ми зосередили нашу команду на основах:

  • Переконайтесь, що сайт працює надійно, як скеля
  • Поліпшення GBP — в тому числі отримання більше відгуків.
  • Потужний link building з місцевих або галузевих джерел.

Браян Барвіг:

Внутрішня перелінковка з цільової сторінки GBP, додавання ключових слів до заголовка та мета-опису, а також реорганізація контенту на сторінці. Це все позитивно впливає на ранжування GBP.

Керрі Хілл:

  • Насичення назви бізнесу ключовими словами, 
  • Різноманітний та цікавий контент 
  • Створення бренду та колективна модерація

Клер Карлайл:

Всі базові інструмент та тактики досі працюють: чудовий контент, який відповідає цільовій аудиторії, технічне SEO та базова CRO для оптимізації конверсій. Що стосується оптимізації GMB — дотримання основ і подальша оптимізація конверсій для подовження чудових результатів.

Колан Нільсен:

З моменту оновлення «Vicinity» в кінці 2021 року ми бачили, як багато підприємств відкривають нові офіси, щоб подолати той факт, що Google, по суті, скоротив відстань від вашого фізичного місця розташування, на якій ви можете ранжуватись.

Конрад Саам:

Ми знайшли ключ до успіху, спілкуючись з клієнтами про невикористані можливості посилань, використовуючи їх вже активне членство в місцевих і галузевих організаціях, благодійних партнерів, спонсорства тощо. 

Дарсі Бурк:

Боротьба зі спамом. Для деяких галузей це може бути таке низьке зусилля, проте матиме високий вплив. Якщо серед ваших клієнтів є ломбарди, юристи і багато інших, видалення ключових слів з бізнес назв може стати вирішальним фактором для вашого клієнта.

Даррен Шоу:

  • Внутрішня перелінковка.
  • Написання високоякісного контенту з урахуванням EEAT.
  • Додавання стандартних послуг.
  • Мікророзмітка FAQ (для поліпшення CTR з SERP).
  • Google пости, які мають конкретні спеціальні пропозиції та розпродажі.

Дейв Ді Грегоріо:

Як не дивно, традиційне SEO. Створення відповідного оптимізованого контенту, з якісною внутрішньою перелінковкою та старий добрий аутріч.

Девід Мім:

Правильна архітектура сайту залишається неймовірно забутою технікою для бізнесу всіх розмірів. Для мульти-локального малого бізнесу або з однією локацією, отримання всього кількох якісних посилань і згадувань в публікаціях місцевих сайтів залишається надзвичайно корисним.

Елізабет Ліндер: 

Продовжуємо просувати важливість стратегії відгуків, якості місцевого контенту та моніторингу ранжування тегів заголовків конкурентів для коригування власних.

Елізабет Рул:

Створення окремого якісного локального контенту для сторінок сфери обслуговування для органічного ранжування, а не покладання на дублікат/подібний контент, щоб добре ранжуватися в декількох місцях. Я вважаю, що подібні стратегії контенту все ще працюють у деяких галузях/ринках, але інвестування часу на створення цінного контенту на сторінках сфери послуг поліпшило органічне ранжування, збільшення трафіку та конверсій.

Грег Гіффорд:

Чесно кажучи, основи. Так багато людей переслідують тренди, при цьому все ще не мають основ. І дійсно, солідний контент і оптимізація сайту має найбільший вплив для наших клієнтів в довгостроковій перспективі. 

Гій Цакалакіс:

На жаль, зміна назви вашого бізнесу з включенням ключових слів все ще працює дуже добре. Пошук способів отримати більше контенту в GBP, в тому числі: відгуки, фотографії, відео, питання тощо. І звичайно, посилання та згадування! 

Джейсон Браун:

Боротьба зі спамом і конкурентами, котрі грають поза правилами.

Джой Гокінс:

Внутрішня перелінковка та базове SEO все ще дає результати краще, ніж будь-що інше.

Крістал Таінг:

Велика увага минулого року сприяла більшій залученості та, зрештою, переходам для наших клієнтів. Ми бачили чудові можливості та успіх з локальними товарами для всіх видів роздрібного бізнесу. А також ширше прийняття для всіх типів бронювання та замовлення інтеграції в Google. Від регіональних аудіологів, що інтегрують системи бронювання візиту, до маленьких магазинів, що публікують наявний товар до своїх профілів, клієнти — всі прагнуть до швидшого шляху до залучення та покупки.

Люк Дюран:

Нічого особливо нового. Мій підхід до локального SEO простий, підкреслюючи автентичність, унікальність та довіру через створення виняткового контенту та застосування звичайних SEO практик на сторінці. Я завжди заохочую своїх клієнтів виробляти більше фотографій та відео, які я можу потім включити в контент на їх вебсайті, Google Business Profile та інших платформах соціальних мереж. У сучасну цифрову епоху будь-який власник бізнесу повинен прийняти роль контент-креатора, якщо він сподівається скористатися перевагами органічного пошуку.

Метт Лакеста:

Я спостерігав неймовірні результати після додавання корисного, унікального FAQ-контенту на локальних сторінках. Цей контент повинен поєднуватися з мікророзміткою FAQ на додаток до іншої розмітки, яка має відношення до сторінки. За останній рік я бачив, що тільки ця проста тактика відповідальна за 20%-140% + зростання в десятках клієнтів у різних вертикалях.

Нік П'єрно:

  • Використання якомога більшої кількості функціонала GBP для конверсій
  • Потужна стратегія відгуків
  • Продумана/оптимізована внутрішня перелінковка та інформаційна ієрархія

Ноа Лернер:

Послідовна стратегія, до якої я схилявся, — це створення контенту в кілька етапів. Спочатку ми розробляємо контент, який відповідає першому етапу воронки продажу клієнта. По-друге, ми розробляємо весь контент, який підтримує всі етапи досвіду покупця з вашим продуктом або послугою. Так, це вимагає зусиль і бюджету, але саме так ми розвиваємо авторитетність в різних нішах. Ми також багато фокусувалися на внутрішній перелінковці, щоб посилити сигнал авторитетності.

Філ Розек:

  • Зміна дизайну сайту із врахуванням YouTube відео (включаючи Shorts): ранжування їх за нішевими темами, додавання на відповідні сторінки та створення нових сторінок спеціально для розміщення нових відео. 
  • Постійне вивчення даних в Google Search Console, з упором на певні сторінки або теми, заснованих в основному на даних «Pages» і «Queries» і на звіті «internal links». Крім того, коли я знаходжу сторінку, яка ранжується за терміном, за яким ми навіть не намагалися ранжуватись, я одразу створюю окрему сторінку на цю тему. Головне — почати користуватись Google Search Console якомога раніше і регулярно. 
  • Отримання декількох простих і легко досяжних посилань з місцевих сайтів, а не посилання з сайтів з великими іменами або навіть професійно відповідних сайтів. Місцеві посилання > галузеві посилання, принаймні з мого досвіду.

Расмус Гіммельструп:

Видалення спаму або некоректних лістингів все ще може бути простим способом потрапити до local pack. Я спостерігав значні поліпшення конверсії від оптимізації зображень і відео.

Стефан Сомборак:

Поліпшення контенту сайту. Навіть невеликі речі допомагають, такі як поліпшення заголовка, переписування абзацу, щоб включити ключове слово, додавання внутрішнього посилання тощо.

Сьюзен М. Стауп:

Насичення ключовими словами бізнес-назв в GBP. : (. Але це працює.

Тім Каппер:

Long Tail контент для перетину з користувачами, які тільки шукають інформацію про розв'язання свого питання.

Тім Калерт:

створення сторінок локації/міста

Тріша Клементс:

Аудит: Кожен бізнес і вертикаль різні, тому я починаю з аудиту GBP і знаходжу точки, де їм потрібно розвиватися в порівнянні з конкурентами.

Відгуки: Компаніям може бути складно отримати відгуки, але вони занадто важливі, щоб їх ігнорувати.

  • Отримайте перші 10 відгуків, щоб побачити стрибок в ранжуванні
  • Отримайте більше відгуків, ніж ваші конкуренти. Перегляньте середню кількість відгуків в профілях у вашій основній категорії.
  • Отримайте 100 відгуків
  • Попросіть клієнтів додати фотографії та відео в свої відгуки ???? ???? ️

Вілл Скотт:

Безперервна робота з цитуваннями.

Ян Гілберт:

Не існує єдиного підходу, який створить магію для кожного лістингу. Хоча можуть бути деякі конкретні зміни в лістингах, які можливо підвищать ранжування швидко. Врешті решт, локальна екосистема містить так багато факторів, що основна стратегія полягає в тому, щоб, в першу чергу, працювати з основами.

4. Які стратегії/тактики раніше працювали добре, але, здається, більше не працюють?

Еллі Марґесон:

Ми відстежували показник публікацій наших правок стосовно боротьби зі спамом з 2019 року. Було помітне падіння ефективності, починаючи з березня 2020 року, яке, здавалося, відновилося на початку 2022 року, але для більшості галузей, які ми відстежували, це приблизно на 50% ефективно, тому що Google не впроваджує власну політику. Ми повинні вирішити, чи гра варта свічок, щоб з кожним клієнтом вкладати наш час у боротьбу зі спамом.

Ендрю Шотленд:

Обмінюватись сарказмом з Джоном Мюллером у Твіттері.

Енді Сімпсон:

Як вже говорилося вище, мікророзмітка відгуків прийшла і пішла досить швидко.

Бен Фішер:

Нічого не спадає на думку. Здається, все працює добре :p Зміна назв в Google Business Profiles все ще працює, і додавання нових фізичних локацій, щоб ранжуватись далі, досі працює. Більшість речей все ще працюють дуже добре.

Блейк Денман:

Безліч цитувань заради самих цитувань. Цитування як і раніше мають цінність, але після того, як ви переступите певний «поріг» цитування — це кінець, жодної реальної подальшої переваги для ранжування.

Брендон Шмідт:

Важливість і вплив цитування продовжують зменшуватися. Це корисно для компаній, які переїхали/об'єднались/здійснили ребрендинг. Та крім цього, ми не бачимо користі, як колись.

Браян Барвіг:

Цитування досі не допомагає зрушити з мертвої точки. Локальні посилання, здається, не мають такого значення в GBP, як раніше.

Клер Карлайл:

Зараз я не так успішно борюсь зі спамом — раніше було набагато легше придушувати та стримувати лістинги насичені ключовими словами.

Колан Нільсен:

Жалоби на конкурентів через фейкові відгуки.

Конрад Саам:

Схоже, Google ще більше змінив мікророзмітку FAQ. Раніше сніпет з'являвся б незалежно від пошукового запиту, але тепер ми бачимо, що для запуску контент мікророзмітки FAQ повинен відповідати пошуку ключових слів.

Дарсі Бурк:

Генерація відгуків. Як з точки зору конверсії, так і ранжування. Клієнти завалені фальшивими відгуками. Будь то Google, Amazon або інший посередник, довіра до відгуків знижується.

Даррен Шоу:

Отримання 100+ відгуків. Справа не в тому, що алгоритм змінився. Просто раніше він був конкурентним фактором, а тепер у кожного конкурента є тонна відгуків.

Дейв Ді Грегоріо:

Ми всі разом скажемо про це? Цитування! І ще відчуваю себе безсилим перед спамом, ніж будь-коли, і навіть не берусь за нього більше в деяких вертикалях.

Елізабет Ліндер:

Нічого особливо, про що ще не було сказано (наприклад, цитування).

Елізабет Рул:

Однаковий/дублюючий контент на сторінках сфери послуг (все ще працює, але не в кожній галузі).

Грег Гіффорд:

Цитування, здається, не мають значення взагалі, якщо бізнес не переїжджає. Локальна гео-оптимізація, здається, менш ефективна в юридичній сфері.

Гій Цакалакіс:

Цитування. Перестаньте витрачати свій час і гроші на цитування.

Джейсон Браун:

Цитування та NAP послідовність. Вони допомагали бізнесу ранжуватись і домінувати на ринку. Колись.

Джой Гокінс:

На нашу думку, боротьба зі спамом стала менш ефективною в деяких галузях, ніж раніше.

Люк Дюран:

Цитування.

Метт Лакеста:

Набагато менше уваги приділяється просуванню даних через агрегатори даних. Великі гравці мають достатньо джерел даних і вони не так сильно покладаються на них. Це все ще потрібно робити та контролювати періодично, але не на щотижневій основі.

Нік П'єрно:

  • Боротьба зі спамом (але продовжуємо лупати цю скалу)
  • Точна послідовність NAP на веб-сайті/GBP/лістингу/тощо, здається, майже не має значення (але я все одно хочу правильну інформацію в якомога більшій кількості місць)
  • Я відчуваю, що «гостьові пости» і «кураторські» методи link building втрачають цінність
  • Спроба видавити максимум для ранжування з усього функціоналу GBP (але робить це заради конверсій)

Ноа Лернер:

Геотегування зображень (????). Ні, але серйозно, за останні два роки я не зважав на цитування.

Філ Розек:

Додавання назви міста в кожен піксель вашої цільової сторінки або сайту, або в назву GBP. Не кажучи, що це зовсім не допомагає, але з цього методу, здається, вже пісок сиплеться.

Расмус Гіммельструп:

Це був тренд, що спадає, протягом багатьох років, та цитування вже не те, як раніше. Я витрачаю мінімум часу на цитування, якщо тільки це не великі гравці.

Стефан Сомборак:

Жодних.

Сьюзен М. Стауп:

Цитування в Інтернеті. Раніше це було важливо, а тепер це працює хіба що для агрегаторів даних вищої ліги.

Тім Каппер:

Затримка Google в індексації робить процес набагато повільним для швидкого створення нового сайту.

Тріша Клементс:

Боротьба зі спамом. Може бути неприємно, коли Google ігнорує свою власну політику і не видаляє спам (на який ще поскаржились). Якщо спам-конкурент займає позицію вище клієнта, я повідомляю про це, але якщо я витрачаю занадто багато часу і не бачу результатів, я потім витрачаю час на інші області, які можуть мати більший вплив на ранжування. При цьому, Google завжди каже, що вони намагаються позбутись спаму. Це бажана зміна, на яку ми всі досі чекаємо. 

Цитування. Я контролюю розміщення NAP на основних сайтах цитування і додавання будь-яких місцевих або нішевих асоціацій та організацій, але додавання цитувань та їх оплата — як правило, марна трата ресурсів для малого бізнесу. Ці зусилля/гроші повинні бути витрачені в іншому місці. Франшизи та мульти-локальні підприємства — це вже інша справа.

Ян Гілберт:

Боротьба зі спамом (повідомлення про фальшиві GBP лістинги конкурентів) не є необхідністю у певних категоріях. 

5. Які методи ви використовуєте, щоб вплинути на поведінкові фактори, якщо такі є?

Еллі Марґесон:

Зображення та відео зараз в тренді, і ми заохочуємо компанії додавати більше якісних фотографій (читати: не стокових) та відео. Просити бізнеси запитувати у клієнтів відгуки з фотографіями. Оптимізація кожної функції GBP, включаючи фотографії, пости, продукти, послуги, Q&A, повідомлення та бронювання. Моніторинг та прийняття/відхилення запропонованих правок.

Емі Томан:

Додавання [місцеположення] та [послуги] у всіх постах збільшує можливість їх підтвердження.

Ендрю Шотленд:

Крім поліпшення швидкості сайту/CWV, ми робимо багато речей CRO-типу.

Енді Сімпсон:

Чудове питання. Ми виявили, що додавання jump-links допомагає користувачеві бачити/читати деякий контент, до якого б користувачі, можливо, не доскролили на сторінці. В багатьох випадках ці jump-links у формі питань типу FAQ, на які користувач може шукати відповіді. Наразі ми використовуємо і тестуємо Microsoft Clarity, яка дає нам гарячі точки та карти, де користувач є або не знаходиться на сторінці... ви будете здивовані, дізнавшись скільки користувачів не скролять! 

Бен Фішер:

Якщо ви занадто стараєтесь впливати на поведінку, ви вже зазнаєте невдачі, бо ця поведінка може дуже легко сприйматись нещирою. Я повертаюся до оптимізації користувацького наміру, вивчення вашого клієнта, і задоволення їх потреб. Один простий спосіб зробити це — побудувати аватар покупця, який допоможе розробити багато поведінкових стратегій.

Блейк Денман:

Структуровані дані.

Брендон Шмідт:

Об'єднання наших SEO-фахівців та команд з платного трафіку для обміну ідеями та інсайтами. Якщо заголовок в платній рекламі отримує більше кліків, ми повинні використовувати це для тегів заголовків і GBP постів.

Браян Барвіг:

Додавання мікророзмітки, заповнення кожного поля профілю GBP, щоб надати користувачам якомога більше інформації про бізнес (питання та відповіді, продукти, послуги, опис тощо).

Клер Карлайл:

Продовжуємо зосереджуватися на чітких CTA та контенті, гідного кліків/часу на сайті. Розуміння того, який тип контенту резонує з нашою аудиторією і того, що все не статично.

Колан Нільсен:

Генерування підтверджень (Google Justifications), які потрапляють в Google 3-pack, є одним з найкращих способів вплинути на те, щоб бізнес мав більше кліків. Тільки будьте обережні з додаванням GBP Services, оскільки підтвердження починається зі слова «Забезпечує». Ви не захочете бути юридичною фірмою, яка, здається, «забезпечує» травми мозку або домашнє насильство.

Конрад Саам:

Використання мікророзмітки, щоб зайняти якомога більше вагомості в SERP та перевести увагу з більш високих результатів ранжування.

Даррен Шоу:

Наш сервіс GBP Management зосереджений на створенні всеосяжних, красивих та переконливих профілів компаній, які використовують весь можливий функціонал в межах GBP. Це збільшує залученість і час перебування на профілі, і призводить до значних результатів для наших клієнтів. Відео особливо цінні, коли ми можемо зробити так, щоб наші клієнти зробили їх. Просити клієнтів додати фотографії, коли вони постять відгуки також корисно.

Дейв Ді Грегоріо:

З боку локального пошуку, отримання підтверджень. Органічна, яка б мікророзмітка не була актуальна для сторінки, намагається показати підтвердження в SERP.

Елізабет Ліндер:

Заповніть свій бізнес-профіль повністю і точною інформацією про ваш бізнес. Використовуйте різні функції, особливо коли ваші місцеві конкуренти теж використовують їх.

Елізабет Рул:

Заохочувати власника сайту впроваджувати функції доступності, це допомагає знизити показник відмов і поліпшити взаємодію на сторінці.

Грег Гіффорд:

Ми не намагаємося впливати на фактори поведінки.

Гій Цакалакіс:

Контент. Зображення, відео та пости. Контент в GBP має бути, як в соціальних медіа. Що ви можете зробити, щоб мотивувати людей на взаємодію? Підказка: це точно не нудні стокові фотографії...

Джейсон Браун:

Попросіть людей завантажувати фотографії разом зі своїми відгуками.

Джой Гокінс:

Використовуйте мікророзмітку, щоб змінити те, як веб-сайт з'являється в результатах пошуку. Це часто сприяє збільшенню CTR.

Крістал Таінг:

Зображення та відео дійсно працюють.

Нік П'єрно:

Нічого нового тут немає, але…  

  • Помітні/продаючі/чудові теги заголовків (без втрати ключових слів) 
  • Всі GBP функції 
  • Відмінні цільові сторінки, які чітко відповідають на загальні питання клієнтів (на мою думку, майже кожен місцевий бізнес-сайт, який не дає мені інформацію про ціни, — провальний).

Ноа Лернер:

Ми використовуємо заголовки сторінок, які посилюють сигнали ранжирування, а також покращують CTR. Ми також інтегруємо Youtube відео, щоб тримати користувачів на сторінці.

Філ Розек:

  • Мистецтво слова понад усе. Незалежно від особливостей результатів пошуку, у людей завжди є вибір натиснути на більш зрозумілий та привабливий контент. Також більшість рішень емоційні.
  • Інтегрування YouTube відео на сайті, навіть якщо у вас є тільки кілька відео.
  • Отримання підтверджень (justification), щоб з'явитися в local 3-pack. Не тому, що вони обов'язково допомагають ранжуванню, а тому, що вони виділяються. Ви можете отримати підтвердження різними способами: створити сторінку офферу, зі смаком наповнити наявні сторінки ключовими словами, додати GBP «Products» і «Services», заохотити клієнтів зробити свої відгуки детальними. Бажано поєднати щось з перерахованого вище, і бажано з акцентом на вебсайті/сторінці.

Расмус Гіммельструп:

Використання GIF в продуктах GBP, здавалося, справило приємний вплив на CTR, поки Google не усунув цю можливість. Крім цього, я намагаюся оптимізувати GBP пости та сайти, щоб отримати підтвердження, і я регулярно тестую зображення та відео для поліпшення CTR. Відео в GBP, здається, працює особливо добре останнім часом. 

Шеррі Бонеллі:

Створення постів з оффером для деяких моїх клієнтів — вони, як правило, працюють краще. (Але оскільки Google відібрав показники продуктивності посту, ми більше не можемо це виміряти.) ????

Стефан Сомборак:

Регулярне завантаження реальних фотографій. Ідея полягає в тому, що створення величезної стіни з фотографій поліпшить час, витрачений на прокрутку профілю компанії. Але це відносно нова ідея, тож я не можу виміряти успіх.

Тріша Клементс:

Оголошення: Я використовую оголошення з заголовком та конкретним CTA щодо спеціальної пропозиції або акції, що допоможе їм виділятися. Публікації - це ваше безкоштовне місце для реклами, ви повинні використовувати його і не витрачати простір на загальні повідомлення в соціальних мережах. Google постійно тестує, де показуються публікації з зображеннями на вашому профілі. Цікаво спостерігати і бачити, де вони з'являються і чи є це постійні зміни, чи тимчасові тести. Зображення та відео: Збільшуйте кількість відгуків зі зображеннями ???? та відео ????️.

Тім Калерт:

  • карта на сайті
  • розсилка посилань на відгуки
  • видалення застарілих фотографій
6. Чи є якісь фактори ранжування, не включені в це опитування, які, на вашу думку, слід додати?

Емі Томан:

Я б додала щось про кількість взаємодії в лістингах Google, що збільшує їх видимість. 

Ендрю Шотленд:

Ні. Хіба що скоротити кількість наявних. Я думаю, ви можете отримати аналогічні результати з набагато меншою кількістю факторів.

Блейк Денман:

Структуровані дані/розширені результати

Браян Барвіг:

Я думаю, що ви охопили майже все, що могли охопити. Гарна робота.

Даррен Шоу:

Якби я вважав, що є інші фактори, які слід додати, я б додав їх!

Елізабет Рул:

  • наявність візуального контенту на сторінці (відео, фото) 
  • стокові фотографії vs унікальні фотографії 
  • можливості доступності на сторінці (плагіни)

Джейсон Браун:

GBP зображення і хто їх завантажує, тобто бізнес або клієнт.

Люк Дюран:

Я відчуваю, що вплив фото і відео не висвітлюється достатньо. Гра зміниться для багатьох компаній.

Філ Розек:

Внутрішня перелінковка.

Расмус Гіммельструп:

Використання AI.

Тім Калерт:

Опитування з негативного впливу:

  • online-only бізнес
  • категорія з високим ризиком через велику кількість спам-профілів в ній
  • обліковий запис електронної пошти призупинено
  • кілька підприємств з однаковим ім'ям та однією адресою
  • URL-адреса сайту редиректить на інший сайт
7. Коментарі про те, на що, на ваш погляд, спрямований Google в майбутньому:

Еллі Марґесон:

Я думаю, що ми побачимо зміни в функції Google Business Profile Products, можливо, Google Merchant Center замінить можливість додавати Products. Можливо, це рік, коли ми побачимо платну преміум-функцію.

Емі Томан:

Лістинги Google стає все легше редагувати і вони більш всеосяжні. Хоча я не думаю, що ці фактори нейтралізують цінність вебсайтів, вони тільки підкреслять, що послідовна взаємодія збільшить видимість.

Ендрю Шотленд:

Схоже, що чат-бот + пошук стануть чимось цікавим. Я думаю, що ми побачимо, як вони інтегруються в якийсь IVR-подібний досвід, який переносить шукача по воронці, щоб зробити дію (купити, замовити, зателефонувати, підписатися, дізнатися тощо).

Енді Куіпер:

Я хвилююся, що фокус Google на AI сприятиме збільшенню випадків шахрайства… На співробітників Google тиснуть, щоб вони зосередилися на AI, можливо, на шкоду своїм іншим завданням (боротьби зі спамом і порушеннями).

Енді Сімпсон:

Для всіх очевидно, що ChatGPT змінив все, коли він вийшов цього року. Bing був раніше, та як кажуть, гарні речі трапляються з тими, хто чекає. Я думаю, що Google Bard перевершить всі наші очікування. Що має Google, чого не мають Bing і ChatGPT? Давайте, подумаємо. Google знає, хто ви, скільки вам років і де ви живете. Він знає, як ви виглядаєте (залежно від вашої колекції фотографій Google), він знає ваші звички пошуку і покупки, він знає, де ви ходите по магазинах і їсти. Об'єднайте всі ці дані разом з моделлю Google AI, LaMDA, і матимете потужного звіра. 2023 рік, швидше за все, це рік, коли пошук зміниться назавжди. Як це вплине на нас у локальному пошуку, я не знаю. Наразі я просто збираюсь насолоджуватись процесом!

Бен Фішер:

Це дійсно складне питання наразі. В основному тому, що інтеграція Google Chat AI (BARD) ще не розгорнулася, а це може змінити все для нас, або принаймні зробити речі дійсно цікавими. Google деякий час мав розмовний AI, і вони також володіють Deep Mind, так що це може бути простіше для них, ніж інших. Але для нас — які проблеми і можливості будуть існувати? Чи доведеться нам мати справу з миттєвими відповідями, які не вимагають декількох джерел, чи будуть основні агрегатори, такі як Yelp і Tripadvisor, використовуватися як надійні цитовані джерела? 3-pack піде? Велика частина мене говорить, що ні, небо не падає. Але я точно дивитимусь наверх.

Брендон Шмідт:

Звичайно, велика невизначеність полягає в тому, наскільки Google зміниться в результаті популярності ChatGPT та інших інструментів AI. Їм доведеться збалансувати це з загрозою антимонопольних позовів і постійно мінливою поведінкою користувачів. Ми стежимо за новими платформами, зміною функцій SERP та тестами, які запускає Google. Якщо є шанс, що ми можемо включити наших клієнтів до блоків, або використовувати ці нові функції, вони нададуть клієнтам перевагу над їх конкурентами і буквальний приріст доходів.

Браян Барвіг:

Я бачу, що Google приділяє більше уваги локальному пошуку. AI стане більшим фактором, і вони намагатимуться включити більше відповідей/результатів AI до пошукової видачі. Час покаже, чи буде це ефективним. Для початку я не думаю, що так.

Клер Карлайл:

Хто знає! Можливо, нічого не зміниться, можливо, антиконкурентні угоди та закони та правила щодо конфіденційності означатимуть вплив домінування Google. Я продовжу рекомендувати компаніям не тримати всі яйця в одному кошику (Google), і щоб вони використовували цілий ряд каналів ринку, щоб залучити, спілкуватися і розвивати відносини з клієнтами і партнерами.

Колан Нільсен:

Bard стане основною частиною локального пошуку. Зараз ми думаємо про Bard з точки зору того, як він буде взаємодіяти з пошуком. Крім того, я бачу, що він стає великою частиною Google Maps і YouTube. Пристебніться. До кінця 2023 року Google все ще має 90%+ частки пошукового ринку.

Даррен Шоу:

Одного дня в кожного з нас буде дружній робот під назвою «Googly» в нашому будинку, і він буде прати нашу білизну, приносити нам напої, і відповідати на будь-які наші питання. Ми станемо ледачими, із зайвою вагою. Тоді наш фітнес-робот «Buffy» надаватимете нашим дупам форму. Нам не потрібно буде багато думати. Ймовірно, ми пускатимемо слину під Tik Toks.

Дейв Ді Грегоріо:

Всі, здається, стурбовані AI, і тепер кожна стаття і кожен твіт говорять про це. Чесно кажучи, це дуже виснажує. А ще якось всі за ніч стали експертами. SEO повинен був загинути десять років тому з кожним іншим оновленням, яке вийшло. Але всі ми тут заповнюємо SEO-опитування, тому що воно живе і здорове. Я давно навчився тому, що турбування — це як крісло-гойдалка… дає вам рухатись, але нікуди не приведе. Запишіть це. Як інтернет-маркетологи, ми хитрі і спритні від природи. Так що навіть якщо AI впливає на пошук, ми знайдемо свій шлях.

Елізабет Ліндер:

Використання AI вже має вплив. Буде цікаво подивитися, куди він нас приведе в локальному пошуку!

Елізабет Рул:

Google, ймовірно, запустить функцію АІ-чату для пошуку, схожого на Bing. Google також буде надавати пріоритет візуальному контенту більше, ніж будь-коли. Пошук зображень і відео буде збільшуватися у використанні.

Грег Гіффорд:

Навіть з усім шумом навколо AI/машинного навчання, я думаю, що локальне SEO все ще працюватимете в найближчому майбутньому. AI не може замінити map pack, відгуки клієнтів тощо. Я думаю, що більше пошуків буде сприйнято за локальний намір — ми вже бачили це з такими запитами, як «меблі для патіо», переходячи від чистого e-commerce до суміші e-com та локальних результатів.

Гій Цакалакіс:

Вперше за довгий час Google кидають виклик. Я передбачаю прискорення інновацій. Місцеві пошукові сервери, ймовірно, забезпечать багатіший досвід роботи з rich media, більше відповідей та більше вибору реклами.

Джейсон Браун:

Google почне боротися зі спамом і зловживаннями на Local Search Ads і полегшить звітування про спамерів.

Джой Гокінс:

Я не думаю, що SEO вмирає або що ми повинні турбуватися про те, що AI займе наші робочі місця. В крайньому разі, це допоможе зробити нас кращими на наших роботах.

Люк Дюран:

Оскільки все більше і більше людей використовують контент, створений штучним інтелектом, я вважаю, що Google винагородить компанії, які готові докласти зусиль. З цунамі неякісного контенту, очікуваного в найближчі кілька тижнів і місяців, ті, хто виробляє першокласний контент, будуть підняті на вершину. ChatGPT дав Google поштовх, і, ймовірно, що вони запустять свій власний AI інструмент для написання контенту та усунуть тих, хто покладався на легкий шлях, використовуючи контент, створений AI.

Метт Лакеста:

Google продовжує зосереджуватися на взаємодії з пошукачами, тому ми, як маркетологи, повинні думати про типи контенту та досвіду, з якими ми маємо справу кожен день на пристроях, які ми використовуємо. Що змушує вас продовжувати бездумно скролити? Що змушує вас взяти паузу і вивчити щось детальніше? Помітні заголовки? Інтригуючі зображення/відео? Якщо ми можемо контролювати досвід користувача на наших сайтах і через наші бізнес-профілі контентом і зображеннями, ми повинні витрачати деякий час і ресурси, створюючи привабливий досвід. Google спостерігає за цим і, ймовірно, винагородить тих, хто робить це найкраще. У наступному році ми повинні переконатися, що цей досвід побудований і піднесений найкращим чином для користувачів і пошукових систем. Це означає, що коли ми думаємо про користувачів, ми розробляємо чудовий контент, який є корисним, швидко та легко читається, забезпечує позитивний досвід користувача та відповідає його наміру. Для пошукових систем контент повинен бути зіставлений з відомими об'єктами, легко скануватись і маркуватись відповідними структурованими даними.

Майк Блюменталь:

Попри непостійність Google від місяця до місяця, вони слідували 4 довгостроковим тенденціям, які продовжують рухатись далі:

  • Все більш детальні дані про місцеперебування (продукти, послуги)
  • Все більше CTA, специфічних для категорії
  • Все більше візуальних результатів
  • Все більше місця, покритого рекламою

Більше зображень, більше відео, більше CTA і більше реклами — це давні тенденції, які я бачу, що тягнуться в осяжне майбутнє.

Нік П'єрно:

Напевно, готуйтеся до того, що Google стане чат-ботом ¯_(ツ) _/¯

Ноа Лернер:

Оскільки AI виходить на перший план, суб'єкти з Google’s knowledge graph будуть мати все більше і більше значення, як надійна інформація, яку Google може швидко і надійно висвітлити. Google (і конкуренти) працюватимуть над тим, щоб включити AI в середовище червоного океану, щоб спробувати виграти якомога більше частки ринку протягом наступних кількох років. Google має динамічний, гнучкий і реактивний підхід, який ще не повністю врегульований. Це буде дійсно бурхлива поїздка для них і всіх нас теж! Оскільки вони борються з Microsoft/Open AI, їм доведеться з'ясувати, як використовувати технологію, якої прагнуть користувачі, а також зберегти свою золоту гуску (реклама). Надання чату, як UX, який також дає можливість для реклами, потенційно вбудований у відповіді чату буде ключовою стратегією, яка призведе до дуже високих AD CTR.

Нягослав Жеков:

Google рухається до миттєвих відповідей у результатах пошуку. З часом це зменшить цінність контенту на широку тему на бізнес-сайтах, і це надзвичайно збільшить вартість всіх продуктів Google з точки зору ранжування органічного пошуку.

Філ Розек:

Більше скорочень (персоналу) і менше йога-студій.

Расмус Гіммельструп:

Це, мабуть, найбільш захоплюючі часи за роки роботи в локальному пошуку і пошуку в цілому. Apple зосереджується на Business Connect, який, безумовно, поставляється з рекламним продуктом в якийсь момент. Microsoft інтегрує OpenAI в Bing (і Linkedin і Office suite), а Google все ще розгортає Bard або їх АІ відповідь на ChatGPT. Нарешті, молоді покоління відходять від звичайного пошуку і використовують соціальні платформи для проведення місцевих досліджень. Прогнозую, що незабаром відбудуться серйозні зміни.

Шеррі Бонеллі:

Google додасть більше функцій для продуктових компаній, щоб вони могли бути більш конкурентоспроможними з Amazon.

Стефан Сомборак:

Google доповнив «Рекомендації щодо представлення вашого бізнесу в Google» та «Як покращити локальне ранжування в Google» розділами про продукти. На мою думку, інформація про продукт стає більш помітною в пошукових системах. (Я не сильно стежу за змінами пошукових систем, як мав би!) Цілком очевидно, що Google зацікавлений у з'єднанні користувачів, які шукають певний продукт з торговцями, які мають його, як онлайн, так і локально. 

А тут я вдягаю шапочку з фольги: мені цікаво (і також хвилююсь), чи не збирається Google взяти собі долю від онлайн-транзакцій?

Сьюзен М. Стауп:

Я вважаю, що AI буде дуже актуальним, і нам доведеться адаптуватися відповідно.

Тім Калерт:

Контент буде більш низької якості через зростання AI, і Google не може впоратися з ним. Ось для чого вони повинні знайти рішення. Авторські повноваження та зворотні посилання відіграватимуть важливу роль у наступні місяці/роки. Google не в змозі зрозуміти «чудовий» контент, тому будь-який AI зможе обдурити алгоритм і включити структуру, яка призначена для повного задоволення наміру пошуку. 

Тріша Клементс:

Фото і відео! Обов'язково заохочуйте своїх клієнтів завантажувати фотографії та відео на ваш GBP і включати їх у свої відгуки. Компанії також повинні додати відповідні і чіткі фотографії свого бізнесу. Якщо ви - фізичний магазин із цегли та цементу, викладайте актуальні фотографії вітрин, екстерʼєру вашого закладу, щоб клієнти могли легко вас знайти. Ми бачили, як Google тестував багато нових функцій, пов'язаних з фотографіями та їх розміщенням на профілі торік. Google завжди заохочував фотографії, і це просто посилює їх важливість.

8. Коментарі про все, що ви хочете, щоб читачі цього опитування знали:

Брендон Шмідт:

Завжди дивіться на прив'язку SEO до бізнес-цілей. Незалежно від того, чи ваші бізнес-цілі — ліди, трафік у магазині, дохід або рекрутинг, переконайтеся, що ваша робота в SEO пов'язана з цими цілями. Таким чином, ви можете отримати більше уваги та отримати згоду від зацікавлених сторін.

Браян Барвіг:

Дякую, що попросили мене знову взяти участь, Даррен!

Клер Карлайл:

Даррен, дякую за вашу важку роботу над цим опитуванням і спасибі за можливість внести свій внесок xxxx

Колан Нільсен:

Завжди експериментуйте.

Дарсі Бурк:

Незалежно від того, що ви зробили, ви заслуговуєте на повагу. Навіть якщо ви робите помилки, ви чудові. Ваші стиль, навички, вік, розмір або що-небудь не мають значення, тільки ви. Ніхто ніколи не зможе забрати це у вас.

Даррен Шоу:

Я сподіваюся, що цьогорічне опитування було для вас корисним, і я вдячний за те, що ви читаєте! Я також хотів би сказати величезне спасибі всім учасникам. Це опитування - велика робота. Нам пощастило мати таку щедру і добру спільноту з локального пошуку, яка рада поділитися своїми знаннями і надихнути усіх нас ❤️.

Елізабет Ліндер:

Продовжуйте робити краще. Пишіть кращий контент, і будьте правдиві про те, хто ви як бізнес, що ви робите, і де ви знаходитесь. Завжди думайте про кінцевого користувача, ваших цільових та наявних клієнтів. Легко потрапити в усі різні фактори ранжирування, і я все ще бачу так багато підприємств, які не дотримуються керівних принципів або які використовують тактику спаму, яка зрештою наздоганяє їх. Поставте себе на місце ваших клієнтів і надайте все необхідне для того, щоб вони знайшли вас і конвертувати.

Джой Гокінс:

Google Business Profile Messaging – I put it as lower on the conversion list because although it helps conversions, the usage rate for it is still really low. Having keywords in your business name is one of the only GBP ranking factors that can have an impact on organic because it naturally would get keywords in the anchor text for places linking to you.

Гій Цакалакіс:

Я б закликав місцевих власників бізнесу та їх маркетологів витрачати більше часу на роздуми про досвід користувачів і конверсії, ніж ранжування в локальному SEO. Найбільш очевидними прикладами є відгуки і години. Ви можете зайняти перше місце в local pack за цільовим запитом. Але якщо ваші конкуренти мають більшу кількість позитивних відгуків і відкриті, коли ви закриті, цей рейтинг значною мірою нічого не вартий.

Джейсон Браун:

Тестуйте все і прислуховуються до порад, але з дрібкою скептицизму. Якщо хтось каже, що знає як миттєво ранжувати GBP, біжіть.

Джой Гокінс:

Google Business Profile Messaging — Я поставив його як найнижче в списку конверсій, тому що, хоча це і сприяє їй, та рівень використання все ще дуже низький. Наявність ключових слів у вашій бізнес-назві є одним з єдиних GBP факторів ранжування, які можуть вплинути на органіку. 

Метт Лакеста:

Якщо ваші цільові користувачі активні в TikTok, створюйте короткі відео, такі як YouTube Shorts, оскільки їм цей формат зручний і вони надають йому перевагу.

Ноа Лернер:

Я сподіваюсь, що користувачі розуміють, що AI/LLM (великі мовні моделі) в пошуку є інструментами, які передбачають, який текст генерувати на основі моделі, яку навчають в Інтернеті. Це не мислездатні, живі істоти. Використовування AI для таких речей, як класифікація тексту та інші завдання — ок. А от покладання на AI, щоб надавати інформацію, яку люди використовують для навігації своїм повсякденним життям, особливо на чутливі теми, викликає у мене тривогу.

Філ Розек:

Найважче в ефективному локальному SEO — це знати, коли нічого не міняти. Не робити нічого, бо деякі частини завжди вимагають роботи, але швидше визнати, коли конкретна частина механізму не є проблемою. Можливо, рейтинг впав. Ви або ваш клієнт вірогідно запанікуєте. Могли пройти місяці. Але якщо ви можете уповільнити ситуацію, не роблячи щось сьогодні, протистояти спокусі «Ми повинні зробити ЩОСЬ», відкинути більшість порад і зосередитися на власному аналізі та усуненні несправностей (особливо в Search Console), ви будете вражені результатами. 

Расмус Гіммельструп:

Спробуйте всі нові функції, як тільки вони стануть доступними. Бувши першим в черзі часто отримуєш негайні результати. Це також стосується використання та інтеграції AI. Як вже говорилося вище, це дійсно найцікавіший час для роботи в пошуку і з локальним пошуком зокрема.

Стефан Сомборак:

Ефективність різних тактик варіюється в залежності від галузі та географії. Наприклад, сторінки міста можуть працювати для сантехніків поблизу Такома, але не для юристів поблизу Сан-Антоніо. З практичної точки зору: проаналізуйте пошукові видачі, щоб дізнатись, що працює в вертикалях і локаціях ваших клієнтів.

Тім Калерт:

SEO is not dead.

Тріша Клементс:

GBP не профіль з розряду «налаштувати і забути» ????. Google постійно тестує і додає нові функції, особливо це актуально з 2020 року. Занадто часто я чую, як компанії кажуть, що вони оптимізували свій профіль і досить з них. НІ! Є багато факторів, які роблять послідовне управління вашим GBP важливим. ???? ???? Вам потрібно виміряти свої маркетингові зусилля, щоб знати, що працює, а що ні., і таким чином дізнатись чи треба оновити тактику. Google Insights не є точними, тому я використовую UTM коди відстеження на всіх моїх посиланнях у GBP. Це дозволяє побачити, який трафік надходить з вашого GBP на ваш вебсайт і який конкретний елемент приніс їх, наприклад: URL-адреса профілю, Offer Post, продукт тощо. 

Google Analytics: Google любить змінювати речі, а людям не подобаються зміни! Я бачила, як занадто багато підприємств сховали голову в пісок у відповідь на зміну GA4. Вам потрібно налаштувати GA4 на своєму сайті і правильно відстежувати події/конверсії, щоб ви знали результати ваших маркетингових зусиль. Universal Analytics і GA4 не спілкуються один з одним і не обмінюються даними. Це означає, що якщо у вас не було GA4 на вашому сайті 1 липня 2022 року, у вас не буде історичних даних для перегляду. Потрібно якомога швидше його додати.

Ян Гілберт:

Очевидно, що платформи AI-чату будуть руйнівними для SEO, але не впевнені, наскільки це вплине на локальний пошук. Люди, припускаю, все одно захочуть самі читати відгуки для прийняття рішень. Таким чином, якщо люди повністю не довірять свій вибір машині, локальний пошук буде більш стійкими до цих типів програм штучного інтелекту.

Отримайте спеціальну пропозицію для вашого сайту!
Ми піклуємося про збільшення ваших продажів в інтернеті :)
Згорнути карту
Показати карту